Japán első számú vállalata jön Nagykőrösre

ENSZ Közgyűlés - Szijjártó Péter felszólalt az általános vitában
Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter hozzátette, a SIIX Corporation döntően az autóipar számára termel, az elektronikai gyártási szolgáltató szektorban a világ 13. legjelentősebb vállalata, Japánban az első. Kodzsi Janasze, a SIIX Corporation igazgatója elmondta, a tervek szerint az új egység 2017 harmadik negyedévében kezdi meg működését.
Vágólapra másolva!

Mintegy 6,4 milliárd forintos beruházással 300 munkahelyet teremt a japán SIIX Corporation elektronikai vállalat Nagykőrösön, amelyhez

a kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad

– jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Január elsejétől átalakul a befektetésösztönzési rendszer, a jövő évtől már nemcsak a munkahelyek létrehozása alapján lehet költségvetési támogatást kapni a beruházásokra, hanem a technológiai színvonalat és a hozzáadott értéket is figyelembe veszik. Átalakul a képzési támogatások rendszere is – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter Forrás: MTI/UN

Szijjártó Péter a SIIX Corporation beruházását bejelentő sajtótájékoztatón hozzátette: a költségvetési források akkor is rendelkezésre fognak állni, ha a vállalat új típusú technológiát hoz Magyarországra, és megtartja a már meglévő munkahelyeket.

A képzési támogatások rendszerét úgy alakítják át, hogy

elérhető legyen a részmunkaidőben dolgozók számára is,

emelett egyszerűsítik az adminisztrációt és a mérséklik a bürokratikus terheket – mondta a miniszter.