8 milliárd forint uniós támogatás kutatásfejlesztésre

Pálinkás József
Budapest, 2016. július 12. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke beszédet mond a kétnapos tudományos és technológiai konferencia megnyitóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. július 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Mintegy nyolcmilliárd forinttal (26 millió euró) támogatja az Európai Bizottság két új magyar kutatási konzorcium létrehozását a termelésinformatika és termelésirányítás, valamint a molekuláris orvostudományok területén - mondta el hétfőn Budapesten Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NFKI) Hivatal vezetője.
Vágólapra másolva!

A Horizont 2020 keretprogram Teaming pályázatán elért eredmény a magyar kutatók kiemelkedő sikere - hangsúlyozta Pálinkás József, aki kiemelte azt is: a kiegészítő hazai forrásokkal, valamint a résztvevő magyar és nemzetközi intézmények támogatásával a két program összesen 22 milliárd forintból valósulhat meg.

Pálinkás József Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kutatás-fejlesztés terén alacsonyabb teljesítményű európai országokban új kiválósági központok létrehozását elősegítő nagy presztízsű pályázat 10 nyertesét - köztük portugál, szerb és bolgár projekteket - erős versenyben, 27 ország összesen 169 pályázatból választották ki két lépcsőben - fűzte hozzá Pálinkás József.