Zárja ezzel a 8 szokással a napját

ölelés kutya macska alvás
Zzzzzzzz...
Vágólapra másolva!
Aligha van mit magyarázni azon, miért fontosak a reggeli jó szokások a hatékony napi ritmus kialakításában: energikusan ébredni és nekilátni a feladatoknak egyszerűen kifizetődik. Ritkábban és kevesebbet beszélünk arról, miért fontos, hogy az estéinket is elégedetten töltsük. Ha ezt a 8 tippet kipróbálja, nemcsak a pihenés lesz nyugodtabb, de az ébredés is könnyebb. Nyugalom, elégedettség, optimizmus a másnapi remek teljesítmény kulcsa. 
Vágólapra másolva!

Aligha van mit magyarázni azon, miért fontosak a reggeli jó szokások a hatékony napi ritmus kialakításában: energikusan ébredni és nekilátni a feladatoknak egyszerűen kifizetődik. Ritkábban és kevesebbet beszélünk arról, miért fontos, hogy az estéinket is elégedetten töltsük. Ha ezt a 8 tippet kipróbálja, nemcsak a pihenése lesz nyugodtabb, de az ébredés is könnyebb lesz.

Olvassunk

Fejlődni és növekedni csak tanulással lehet, hiszen ismerik a mondást a jó papról. Még akkor is, ha elsőre tényleg jogosnak tűnik a kérdés, hogy elfoglalt vállalkozóként mikor volna ideje elővenni egy könyvet – vagy akár kedve, energiája. Valóban csak akkor marad idő olvasni az ágyban, ha erre előre elkülönít valamennyit. Sokszorosan megtérül, így az Inc. cikke, a jó olvasmány egyszerre ellazít és tágítja a horizontot. Még jobban is alhat tőle, azzal pedig máris tett egy lépést az eredményes reggelért.

Akiket szeretünk

Semmi nem ér fel azokkal az órákkal, amelyeket a legfontosabb emberek között töltünk. Ők hozzák ki a legjobbat belőlünk, velük törődünk, nekik adjuk és tőlük kapjuk a legtöbbet – nincs, ami ennél gazdagabbá tenne lelkileg. Maga a közös tevékenység szinte mindegy is. Csak töltsünk időt a szeretteinkkel, figyeljünk oda rájuk, beszélgessünk velük. Egészen más így zárni a napot, mint ha csak magunkkal foglalkoznánk.

Az este az ölelésé Forrás: Getty Images/iStockphoto/Bodza2

Jótékony semmittevés

A vállalkozó hajszolt életmódjában értelmetlen pazarlásnak tűnhet, pedig nagyon is praktikus dolog időről időre kikapcsolni és nem csinálni semmit. Senkinek sem végtelenek a tartalékai. Tartson szünetet, és sokkal jobb formában tudja folytatni, mint a nonstop hajtásban.

Leltár

Esténként tekintsen vissza a napjára. Akár fejben, akár naplózva. Próbálja elfogulatlanul megvizsgálni, mi jött be, mi nem, mire kell jobban odafigyelni, miben kell fejlődnie. A számvetéshez a lefekvés előtti óra az ideális időpont, a leggyakrabban ilyenkor készülünk fel a másnap reggelre is.

Mozgás

Főként az ülőmunkában telt nap után érdemli meg a szervezet. Ha úgy érzi, túl sokat kiszívott önből a nap ahhoz, hogy terembe menjen, akkor is jutalmazó, higgye el, megéri összeszorítania a fogát. De egy hosszú séta vagy a jóga is kikapcsol, ellazít, megnyugtat.

Csak belegondolni nehéz, csak eljutni odáig Forrás: Dreamstime

Software update

A fentiek közül bármelyik szokás – vagy valami saját rituálé – megteszi frissítésnek. A rendszeresség a lényeg, és ehhez elég egy csésze gyógynövénytea is – csak eddze hozzá az elméjét, hogy most kell letenni a napi gondokat, nem szabad átvinni őket másnapra.

Gondolja végig

Szervezze meg a másnapot, amennyire csak lehet. Ez is az apró gesztusokon múlik, készítse be a kávéfőzőt, főzze meg az ebédjét, gondolja át, a táskájába kell-e tennie valamit. Ha csak egyetlen részlettel tehermentesíti a reggeli stresszt, az már pozitív spirált indíthat el.

Felkészült? Forrás: http://www.joshrenoufdesign.com/

Legyen hálás

– és fejezze is ki. Ez a boldogság egyik alappillére. „Count your blessings”, szól egy angol mondás, vegyük számba, mi mindenben áldott az életünk. Valójában micsoda boldogság az egészség, a szeretteink egészsége, hogy fedél van a fejünk felett, hogy naponta tudunk enni adni a családunknak, hogy szeretjük a munkánkat.

Figyelje meg, amint elkezdi, a lista szinte véget sem akar érni. Aki átéli a hálát, pozitív és optimista lesz. Ezzel a mentalitással pedig jó eséllyel a maga szerencséjének kovácsa.