„Minden pénzem odaadnám, csak ne ő legyen az elnök”

Final Presidential Debate Between Hillary Clinton and Donald Trump Horizontal CANDIDATE ELECTION TELEVISED DEBATE POLITICS
Republican nominee Donald Trump speaks during the final presidential debate at the Thomas & Mack Center on the campus of the University of Las Vegas in Las Vegas, Nevada on October 19, 2016. / AFP PHOTO / Robyn Beck
Vágólapra másolva!
Mielőtt politikai ambíciót mutatott, Donald Trumpot kőgazdag üzletemberként ismerte a világ. Lenne tehát abban logika, hogy más elkötelezett, kemény és rettenetesen sikeres vállalkozó egyfajta klubtársat lásson benne, hasonszőrűt magához. Hiszen a vállalkozói hozzáállás nagyon praktikus a politikában és a gazdaságban. Ehhez képest Elon Musk, Richard Branson és Mark Cuban katasztrófának látja annak lehetőségét, hogy Donald Trump legyen az Egyesült Államok első embere. Bosszúálló és ciki az a Trump, akit ők ismernek, márpedig mindhárman sok évvel ezelőtt találkoztak vele először.
Vágólapra másolva!

Elon Musk: „Valahogy nem az az ember, aki jó fényt vet”

A Tesla tulajdonosa szerint éppenséggel az ő üzletét egyik eredmény sem fogja érinteni, cégbirodalma felől tehát gyakorlatilag mindegy, Clinton vagy Trump lesz az elnök. Úgy véli, általánosságban nem ez „a demokrácia legfényesebb órája” az Egyesült Államokban, mégis támogatja és helyesnek tartja Clinton gazdasági és környezetszemléletét.

– mondta Musk. – Valahogy nem az a figura, nem tűnik olyan karakternek, aki jó fényt vet az Egyesült Államokra.”

Katasztrófa lenne, vélik a világ leghitelesebb vállalkozói Forrás: AFP/Robyn Beck

Branson: „Jó lenne egy vállalkozó, de egy másik”

Élesebben fogalmaz a Virgin billiomosa: Trump katasztrófa volna elnökként, mondta egy CNN-interjúban.

– így Branson. Elmeséli, sok évvel ezelőtt ismerte meg Donald Trumpot, aki akkor meghívta őt ebédelni. Branson arra számított, hogy nagyon érdekes lesz, megbeszélik a világ folyását. „Ehelyett kaptam egy ebédet, ahol kizárólag a becsődölt cégeivel traktált. És azzal az öt emberrel, akiktől segítséget kért, de nem kapott."

Ettől kezdve, folytatja Branson, a beszéletés semmi másról nem szólt, mint Donald terveiről. Konkrétan az öt embert kicsináló terveiről.

Életemben először fontosnak tartom, hogy felszólaljak ilyen ügyben, figyelmeztetnem kell azokat, akik szerint csodálatos lenne elnökként. Valamint meglehetősen kellemetlen” – így Richard Branson.

Cuban: „Minden pénzem odaadnám, csak ne ő legyen az elnök”

Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa és a Shark Tank sztárja az NBC Sports Radio egy adásában mondta el, hogy a maga részéről bármit megadna, csak ne Donald Trump legyen az elnök. Az sem érdekli, ki fordul ellene karakán kiállása miatt. „Ha minden kötél szakad, inkább veszítsem el minden pennymet, semmint Trump legyen az elnök. Jobban érdekel a családom, a gyerekeim jövője, mint a pénzügyeim. És ha emiatt üres stadionokban fogunk játszani, hát akkor úgy lesz.”

Hozzátette, kiszámíthatatlan, hogy ettől népszerűbb lesz a csapata, vagy épp ellenkezőleg, mindkettőre látott már példát személyesen.

Állítása szerint a leggyakrabban azt a kérdést szegezték neki, vajon ekkora lesz-e a hangja a választás napja után is. „A válasz: nem.

tudom, milyen elnök volna. De amint felvirrad november 9-e, már újra csak a Mavs számít majd.”