Több adót fizettünk be, mint tavaly

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Idén őszig az öt legnagyobb közteherből közel ötszázmilliárd forinttal több érkezett az államkasszába, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.
Vágólapra másolva!

Az áfából, a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból és a személyi jövedelemadóból idén kilenc hónap alatt több mint 8100 milliárd forint folyt be. Ez az összeg tavaly ugyanebben az időszakban 7600 milliárd forint körül alakult - írja a Magyar Idők a nemzetgazdasági tárca adataira hivatkozva.

A legnagyobb, 230 milliárd forintos plusz a társadalombiztosítást megillető befizetéseknél jelentkezett.

Kilenc hónap alatt 155 milliárdos többletbevétel jelentkezett a társasági adónál is, de az általános forgalmi adóból is majdnem ötvenmilliárddal folyt be több, mint tavaly.

Az öt legnagyobb közteherből közel ötszázmilliárd forinttal több érkezett az államkasszába Fotó: Szabó Gábor - Origo

A személyi jövedelemadónál húszmilliárdos a növekmény, pedig az szja kulcsa idén egy százalékkal kisebb, mint 2015-ben volt. Az alkoholos italok, a dohányáruk és az üzemanyagok után felszámított jövedéki adónál szintén emelkedést mutatnak az időszakos értékek, itt harmincmilliárd a plusz.