Branson: A terv nélkül telt nap elvesztegetett idő

Richard Branson
WASHINGTON, DC - APRIL 12: Richard Branson, chairman of Virgin Airlines, participates in a discussion on "The War on Drugs" April 12, 2016 in Washington, DC. Branson joined the discussion at the Summit on Mental Health and Addiction, hosted by The Atlantic. Alex Wong/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
„Aki nem határozott szándékkal kezd neki a napjának, sem hatékony, sem sikeres nem lehet" – írja új blogposztjában Richard Branson. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy futni megyünk, vagy céget alapítunk, a lényeg, hogy azt tegyük meg, amit elhatároztunk. A milliárdos 5 tippje arról, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a 24 órából.
Vágólapra másolva!

Minden reggel tiszta lap

Ha nagyon lefoglalja a gondolatainkat a múlt, az okkal áll a célok útjába, hiszen utóbbiak idősíkja a jövő. Tiszta fejjel vágjunk neki a reggelnek, kinek mi erre a megfelelő. Branson általában valamilyen szabadtéri sportot választ, de lehet ez meditáció is, olvasás, keresztrejtvény. Bármi, ami bedurrantja az agyat.

A szó elszáll

Minden tervet könnyebb megvalósítani, ha leírjuk, tanácsolja Branson. És utána az eredményességét mérni is.

Richard Branson, Virgin Airlines elnöke Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alex Wong

Bölcsen az idővel

Az elfoglalt vállalkozó legféltettebb vagyontárgya. Branson szerint minden úton töltött percet érdemes hasznosítani. Ő maga már interjúztatott is egy kocsi hátsó ülésén a dugóban. Akár repülőre szállunk, akár várakozunk, akár közlekedünk, találjunk ki valami hasznos feladatot arra az időre.

Arccal a holnap felé, és aggyal is

Mindig gondolkozzunk legalább középtávon. Azon, ami elmúlt, úgysem változtathatunk, bármennyit rágódunk rajta. A hatékony munka kulcsa a jövőben rejlik. Dolgoztassuk meg a szürkeállományt: találjunk ki ötleteket későbbre, szerezzünk új kapcsolatokat és erőforrásokat.

A Virgin alapítója, Richard Branson Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

Work hard, party hard

„Az idő csak úgy repül, amikor az ember szórakozik – írja Branson. – De azért ne essünk túlzásba. Illetve várjunk, egyáltalán lehetséges túlzásba vinni a szórakozást?"