Újabb mérföldkőhöz érkezett a Mol Bubi

MOL Bubi MOL Bubi kölcsönző pont átadás - Kolosy tér
MOL Bubi kölcsönző pont átadás - Kolosy tér
Vágólapra másolva!
Immár 112 gyűjtőállomáson 1286 kerékpár várja a MOL Bubi használóit.
Vágólapra másolva!

Az újabb mérföldkövet jelentő 100. gyűjtőállomást, a III. kerületi Kolosy téren ünnepélyes keretek között adta át Szollár Domokos a Mol csoport kommunikációs igazgatója, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A 100. gyűjtőállomással egy időben további 12 új gyűjtőállomást kapcsoltak be a rendszerbe, valamint 136 kerékpárral bővült az almazöld flotta, így összesen 112 gyűjtőállomás, 1286 bringa várja a MOL Bubi használóit.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Eddig több mint 55 ezer felhasználó 1,4 millió alkalommal bérelt kerékpárt, így túlzás nélkül állítható, hogy a zöld bicikli hamar a budapestiek kedvence lett. 2017 tavaszá tovább bővül a közbringarendszer, mely a XIII. kerület, Hungária körgyűrűhöz kapcsolódó részét, a margitszigetet, továbbá a Flórián tér-Vörösvári út környékét is bekapcsolja a szolgáltatásba - mondta Szollár Domokos.

Környezetbarát

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson azt hangsúlyozta, hogy a Mol Bubi nem egyszerű kerékpárbérlő rendszer, hanem összekapcsoló közlekedési mód, amely közlekedési láncban kezdi el gondolkodtatni az embert. Teszi ezt úgy, hogy alternatívát, döntési lehetőséget kínál az autózás és a közösségi közlekedés mellett. Hozzátette: ezzel kezdődik az okos város a BKK számára, mivel biztonságos és fenntartható, környezetbarát közlekedési módról van szó.

Megemlítette, hogy az elmúlt két évben összesen hat balesetben voltak érintettek a Mol Bubi felhasználói, de ezek egyike sem járt súlyos sérüléssel. A statisztikákból kiemelte, hogy a rendszer üzembe állítása, 2014 szeptembere óta mintegy kétmillió bérlést regisztráltak, az átlagos bérlési idő 15 perc. A kiosztott háttéranyag szerint a legnépszerűbb a Jászai Mari téri, az Erzsébet téri, a Kálvin téri, a Fővám téri, a Városháza parki és a Szent Gellért téri állomás.

A következő évi fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, 2017-ben és 2018-ban is folytatódik az új állomások telepítése, és szeretnék elérni, hogy a Mol Bubi az e-jegyrendszerbe teljesen integrálódjon, és átjárható fizetési és szolgáltatási rendszer legyen.