Ha van lakásbiztosítása, ez érdekelni fogja

újlakás
Vágólapra másolva!
A Netrisk.hu adatai szerint idén az év első nyolc hónapjában megállt az online lakásbiztosítási szerződések átlagdíjának lassú csökkenése: az ügyfelek átlagosan 22 400 forintos díjat fizettek szerződésenként.
Vágólapra másolva!

A díjak mértéke településtípusonként igen eltérő: a legtöbbet, 27 700 forintot a fővárosban élők fizetnek ingatlanjaik biztonságáért.

Megállt a lakásbiztosítások díjának a csökkenése Forrás: Origo

Egyre több lakásbiztosítás mellé kötnek kiegészítő biztosításokat, melyek közül a legnépszerűbb a családi balesetbiztosítás, melyet immár csaknem minden ötödik online megkötött szerződés mellé választanak az ingatlanok tulajdonosai.

Már nem csökkennek tovább a díjak Forrás: Netrisk.hu

Míg az elmúlt pár évben a lakásbiztosítási átlagdíjak évről évre 1-2 százalékkal csökkentek, az idei évben ez a tendencia megállt – mondta Cseh Anett, a Netrisk.hu üzlet- és termékfejlesztési vezetője. Egyelőre nem tudjuk, hogy időszakos megtorpanásról van-e szó, vagy pedig a casco díjakhoz hasonlóan a lakásbiztosítási díjak alakulása is trendfordulóhoz érkezett - mondta a szakember.

Vidéken negyedével olcsóbb a lakásbiztosítás

A díjak településenként eltérőek, a legdrágábban a fővárosban lehet lakásbiztosítást kötni, itt az átlagdíj eléri a 27 700 forintot. A megyeszékhelyeken ez az érték 21 800 forint, nem sokkal több, mint az egyéb hazai településekre jellemző 21 000 forintos átlagdíj.

Vidéken olcsóbbak a lakásbiztosítások Forrás: Netrisk.hu

A legolcsóbbak a társasházi lakásbiztosítások, esetükben országos szinten 14 300 forintos átlagdíjjal kalkulálhatunk, sorházakra, illetve ikerházakra 25 000, illetve 26 700 forint az átlagdíj, míg családi házak esetében 29 500 forint az éves díj átlagos mértéke.