Megint lebukott egy húsipari cég

Húsipari céget buktatott le az EKÁER
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer segítségével tárt fel szabálytalanságokat egy húsipari vállalkozásnál, amelynek vezetője a kiszabott 15 millió forint tartozást végül készpénzben megfizette.
Vágólapra másolva!

Az EKÁER bejelentési kötelezettség ellenőrzésekor egy dél-budapesti, húsipari termékeket forgalmazó társaságnál derült fény a bevallások és számviteli bizonylatok hiányosságaira, ezért az ellenőrök

15 millió forintos adótartozást állapítottak meg.

A NAV munkatársai ezek után fokozottan figyelemmel kísérték a cég tevékenységét. Az egyik bejelentés alapján kiderült, a cég székhelyére hamarosan nagy mennyiségű csirkehússzállítmány érkezik.

A végrehajtók az érkezés időpontjára a vállalkozás telephelyére mentek, és a teljes árukészletet – hárommillió forint értékben – biztosítási fedezetként lefoglalták.

Húsipari céget buktatott le az EKÁER Forrás: NAV

Mielőtt a 6 tonna csirkehúst – romlandó jellege miatt – helyben azonnal értékesítették volna, a társaság ügyvezető igazgatója a kiszabott 15 millió forint tartozást a helyszínen készpénzben megfizette – közölte a NAV.