Pitt és Jolie: a vagyon is elválik

Angelina Jolie Pitt

Brad Pitt By the sea

Egészségben és betegségben - 3 eset, amikor Brad Pitt kiállt Angelina Jolie mellett dr. life
Vágólapra másolva!
Ha volt Hollywoodban sziklaszilárdnak tartott szövetség, az a Brangelina nevű vállalkozás. Mindezt pedig azért nem idézőjelben, mert Brad Pitt és Angelina Jolie házassága számos ponton gazdasági kapcsolat is, a minden házaspárnál természetes közös pénzügyeken kívül közös cégügyek szintjén is.
Vágólapra másolva!

Ha írtak házassági szerződést az esküvő előtt, az most sok mindent megkönnyít, érvel az Entrepreneur. Egyelőre erről nem tud a világ. Annyi biztos, hogy egy szó sem esett róla a kereset beadásáról tájékoztató cikkekben.

Kellene szerződni

Noha a házassági szerződés maga a jéghideg sarki szél a fülledten romantikus készülődésben, a masszív idegenkedés mellett a támogatottsága sem elhanyagolható, sokan proponálják, és nem csak (bár többnyire) a fiatalok büszke szülei. Annak azonban, aki a férjével vagy a feleségével vállalkozik,

szinte kötelező.

A válás bárkit utolérhet, akkor pedig a higgadtan aláírt megállapodás csak könnyít azon a helyzeten, amelyben egyébként egyetlen könnyű részlet sincs.

Pitt produkciós cége, a Plan B az Ízek, imák, szerelmek, a 12 év rabszolgaság és más remek filmek révén nagyon sikeres, Jolie viszont nemigen robbantott vásznat, amióta összeházasodtak. Ha nincs házassági szerződésük,

Jolie igen jól járhat a Pitt cégéből törvényileg odaítélhető részesedéssel,

ami, ne kerteljünk, ezúttal nem teljesítményarányos.

A tengernél Forrás: AFP

Nem való minden a közös kalapba

2012-ben Jolie és Pitt 60 millió dollárért vásároltak meg egy kastélyban működő francia borászatot. (Két évvel később itt tartották az esküvőjüket.) A Chateau Miraval nem puszta befektetés, igazi szenvedély kellett ahhoz, hogy egy évvel később az ő rozéjuk legyen az egyetlen tétel a Wine Spectator top 100-as listáján.

Állítólag a borászat

sokkal inkább Pitt, mint Jolie szívügye,

ha azonban nem állapodtak meg róla előzetesen, könnyen lehet, hogy likvidálnia kell a céget, vagy kivásárolnia Angelinát.

És Jolie-nak is megvan a saját szerelemprojektje: a Maddox Jolie-Pitt alapítványt is csak akkor tarthatja meg magának, ha ebben korábban írásban megegyeztek.

Csak egyenesen

Egy válás nagy kísértés arra, hogy a felek értékén alul becsültessék fel a közös vagyont. Bár mind a borászat, mind a filmgyártócég remekül teljesít, ha akár Jolie-nak, akár Pittnek ilyesmi jutna eszébe, a másiknak nehéz lesz bebizonyítani az ellenkezőjét.

Az esetek többségében ilyenkor egyszerűen el kell fogadni a független szakértői véleményt.

Ám mi a helyzet ilyenkor, ha pár évvel később bárki meggondolja magát, és kiszállna? Akkor mindenképp rosszul jár majd, hiszen papírja lesz az állítólag nem is olyan jól tejelő tehenecskéről. Csak nem fog azzal érvelni, hogy az üzlet már akkor is nyereséges volt, de ő személy szerint ki akart tolni a leendő exével?

Ne a bíróság legyen irányadó

Amiben csak lehet, érdemes megállapodni peren kívül, tanácsolja a cikk. Jolie és Pitt a világ legismertebb hírességei közé tartoznak, minden lépésüket címlapra tenné a People magazin, ha tehetné, és egy válás idején ennél soha rosszabbat. De a kényelmetlen helyzeten túl mit szólna bármelyik cégben bármelyik felügyelőbizottsági tag, ha arról értesülne, hogy hamarosan egy kívülálló hozza meg a döntéseket, az eddigi vezetőjük volt házastársa? Mert a válóperben ez a határozat született?

A bírói végzésre azokban a kérdésekben van szükség, amelyekben a felek nem tudnak megállapodni,

vagy ha a megállapodásukat egyikük nem tartja be. Elsősorban irányadó, csak konfliktus esetén kötelező. Ha két ember egy idegen nélkül is megnyugtató kompromisszumra tud jutni, akkor inkább ezt az utat válasszák. Minél nagyobb összegről van szó, annál inkább.

Érzelem és értelem

Minden vállalkozó házaspár akkor jó önmagához, ha a családi ügyeket nem folyatja össze az üzletiekkel. Bármelyik közös ügyön össze lehet veszni annyira a válás alatt, hogy az a pénzügyeket is érintse.

Ha Jolie és Pitt meg tud állapodni a gyerekfelügyeleten, minden más is jó eséllyel sima lesz. A nő vagyonát 275 millióra, a férfiét 350 millióra becsülik.

Minden készen áll ahhoz, hogy tiszta perre kerüljön sor,

ahol mindenki megőrzi a méltóságát. Ha más nem, ennyi biztosan megmarad azoknak a rajongóknak, akiknek most, 12 év után a két híresség összetörte a szívét.