Már pánikgomb is van az adóhivatalban

adóellenőr, adóhivatal, adócsaló, revizor, besúgók, feljelentés, NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illusztráció
Vágólapra másolva!
Gyakran éri inzultus a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazottait, a durvább esetek miatt évente általában 15-20 feljelentést tesz a hatóság a rendőrségen. Tavaly a NAV egyik végrehajtója belehalt egy támadásba.
Vágólapra másolva!

Több adóhivatali munkatársat is ért már agresszió azok közül, akik nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel – mondta Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a Magyar Időknek.

Suller Attila szerint az esetek többségében valamilyen vélt sérelem ad okot a szóbeli vagy tettleges támadásra, de vannak más, súlyosabb helyzetek is.

Pánikgomb és más technika fejlesztések is vannak az adóhatóságnál Fotó: Hartl Nagy Tamás

Agresszív fellépéssel, különféle atrocitásokkal a határátkelőhelyeken dolgozó pénzügyőrök, a visszásságok felfedésében fontos szerepet játszó revizorok és adóvégrehajtók, valamint az ügyfélszolgálatok alkalmazottai szembesülnek a leggyakrabban.

Az eddigi legsúlyosabb atrocitás tavaly történt Budapesten, amikor

a NAV két végrehajtóját érte durva támadás, egyikük meghalt.

A tragikus eset miatt új biztonsági intézkedéseket vezetett be a hivatal vezetősége – mondta a lapnak Suller Attila.

Technikai fejlesztéseket végeztek, de speciális felkészítéseket is meghirdettek és támadásjelzőket szereltek fel az ügyfélszolgálatokon, miközben újra felkészítették a biztonsági őröket a különféle támadások kivédésére.