A HP belevásárol a Samsungba

HP, hewlett packard
The logo of Hewlett Packard at the HP cyber defence center in Boeblingen, Germany, 09 December 2014. It will protect German clients from cyber crime in the future. The Boeblinger cyber defense center is one of nine run by HP worldwide. Photo: DANIEL NAUPOLD/dpa
Vágólapra másolva!
A HP amerikai hardvergyártó vállalat megerősítette, hogy 1,05 milliárd dollárért megvásárolja a Samsung Electronics dél-koreai elektronikai konszern nyomtató üzletágát.
Vágólapra másolva!

A múlt héten egy dél-koreai lap már megszellőztette a hírt, de még úgy tudta, hogy a vételár 1,8 milliárd dollár lesz.

A Hewlett-Packard Company 2015-ben vált szét két önálló vállalattá:

a jogutód HP Inc. viszi tovább az alaptevékenységet, azaz a személyi számítógép és a nyomtató üzletágat, míg a szerver és a vállalati szolgáltatások üzletágat a Hewlett-Packard Enterprise.

A szétválás óta ez a HP legnagyobb akvizíciója, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy

felrázza és megújítsa az 55 milliárd dolláros piacot jelentő, újításokra évtizedek óta képtelen nyomtató szektort.

Forrás: Dramstime

A fénymásológépek korszerűtlenek és bonyolultak - mutatott rá a HP, hangsúlyozva, hogy ezt a kategóriát akarja kiváltani a multifunkciós nyomtatók korszerű technológiájával.

A HP ennek megvalósításában számít a Samsung által kifejlesztett A3 multifunkciós nyomtatóira, valamint azokra a termékeire, amelyek a mobil eszközök és a felhő alkalmazásának révén megkönnyítik a nyomtatást.

A Samsung Electric azért döntött a nyomtató üzletág eladása mellett, mert az alaptevékenységére kíván koncentrálni.

A családi kézben lévő legnagyobb dél-koreai konglomerátum egy szélesebb szerkezetátalakítási folyamaton megy keresztül: a Samsung csoport és leányvállalata, a Samsung Electronics már eladta vagy éppen kiszáll az alaptevékenységéhez nem tartozó üzletágakból. Bár a Samsung a világ legnagyobb okostelefon-, televízió- és a memóriachipgyártója, a nyomtatók globális piacán elmaradt az olyan riválisoktól, mint a HP, a Canon vagy az Epson.