Félhetnek a tiltott szerencsejáték-oldalak

Las Vegas, kaszinó, póker, nevada, USA, amerika, szerencsejáték, roulette
Interior view of a casino in Las Vegas, USA, 17 September 2012. Photo: Reinhard Kaufhold
Vágólapra másolva!
Még szigorúbban lép fel a NAV a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben – mondta Tállai András államtitkár. Az ügyészség szerint bűnsegéd lehet az a szolgáltató, amely a játékosok számára elérhetővé teszi tiltott online szerencsejáték-oldalát.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezőkkel szemben lép fel, de

az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vevők is szigorú, akár büntetőjogi szankcióra is számíthatnak

– mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

Több mint 800 határozat

Az utóbbi években nagy számban jelentek meg olyan online szerveződések, amelyek nem rendelkeznek online szerencsejáték szervezési engedéllyel – mondta. Az adóhatóság álláspontja szerint azonban azok, akik az internetes oldalakon a megfelelő engedély nélkül működtetnek online kaszinót,

tiltott szerencsejátékot szerveznek

– részletezte a szabályokat az államtitkár.

Lecsaphatnak az online kaszinókra Forrás: AFP/Reinhard Kaufhold

Arról is beszélt, hogy 2014 januárja óta a szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, hogy azokat az oldalakat, amelyeken tiltott szerencsejátékot szerveznek,

hozzáférhetetlenné tegyék.

A NAV a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével már több mint 800 blokkoló határozatot hozott - összegezte Tállai András.

Az államtitkár szerint a NAV a jövőben az eddigieknél is szigorúbban fog fellépni az ellenőrizetlenül működő, engedéllyel nem rendelkező online kaszinók működtetői, valamint az ehhez szükséges elektronikus szolgáltatásokat biztosító szervezetekkel szemben. Azon szereplők sem kerülhetik el a hatósági vizsgálatot, valamint a büntetőjogi felelősségre vonást, amelyek az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vesznek.

Elvi szinten vizsgálódnak

Tiltott szerencsejáték szervezésének bűnsegédje lehet az a szolgáltató, amely a játékosok számára elérhetővé teszi tiltott online szerencsejáték-oldalát, illetve az oda irányuló pénzügyi tranzakciót végrehajtja – közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Fazekas Géza azt mondta: a szervezet elvi szinten már vizsgálta az online szerencsejátékok büntetőjogi vonatkozásait.

Megállapították, hogy bizonyos feltételek mellett a büntető törvénykönyv 360. paragrafusában szabályozott "tiltott szerencsejáték szervezése"

bűncselekmény az online szerencsejáték esetében is megállapítható.

A Legfőbb Ügyészség szerint tehát a jelenleg hatályos büntető törvénykönyv megfelelő keretet biztosít az ilyen jellegű bűnelkövetők ellen.