Új vállalkozásba kezd az egyik leggazdagabb magyar nő

Interjú Kósa Erikával, Brokernet Consequit, Kósa Erika
Interjú Kósa Erikával, a Brokernet volt társtulajdonosával, aki Brokernetet otthagyva új céget alapított, a Consequit-et. Magyarország leggazdagabb nője. Újságíró: Fekete Emese
Vágólapra másolva!
Kósa Erika eladta a 2012-ben alapított Consequit Alkusz Kft.-ben lévő tulajdonrészét, és kiszáll a társaság vezetéséből, mert új vállalkozásba kezd – írta meg a Portfolio.hu.
Vágólapra másolva!

A Consequit cég új egyedüli tulajdonosa a portálon megjelentek szerint „Rákos Tamás, aki korábban az AB-Aegon biztosítónál, az Allianz Biztosítónál és a Brokernetnél is dolgozott, majd 2005-ben megalapította a CreditHill Kft.-t, amely 2007-re a legnagyobb magyar hitelközvetítő céggé vált. 2012-ben Németországban létrehozta az épületgépészettel foglalkozó CHU Service GmbH-t, 2015-ben pedig csatlakozott a Consequit Group vezetőségéhez mint értékesítési igazgató”.

Kósa Erika Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Portfolio.hu szerint a Consequit Alkusz Kft.-nek jelenleg 4000 ügyfele van, és 1,8 milliárd forint az állománydíja. A cég tavalyi árbevétele 257 millió, az adózás előtti eredmény pedig 11 millió forint volt.

Kósa Erika a már megszűnt Brókernet révén lett milliárdos. Az ügynökbirodalom szétvállása után alapította a Consequit Alkusz Kft.-t. (Az Üzletrésznek ebben az időszakban adott interjút.) A Napi.hu idei, 100 leggazdagabb kiadványában már nem szerepel, de 2012-ben még a 15., egy évvel később az 50. volt.