Újabb változás a Tescónál

Waberer's
Vágólapra másolva!
A Tesco és a Waberer's-Szemerey stratégiai megállapodást kötött, eszerint a jövőben a Waberer's-Szemerey látja el az áruházlánc magyarországi áruszállítási feladatait. A hosszú távú együttműködés mind a Tesco gyáli, mind a herceghalmi logisztikai központ szállítmányait érinti.
Vágólapra másolva!

Az együttműködés része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy a Tesco egyszerűsítse és hatékonyabbá tegye a boltokba történő áruszállítást. Ennek szervezésére egyetlen, új csapatot alakított ki, illetve megállapodást kötött a Waberer's-Szemereyvel. Ennek értelmében a Waberer's-Szemerey látja el azokat a feladatokat, amelyek eddig a Tesco saját áruszállítási csapatának hatáskörében voltak.

A Waberer's-Szemerey a szállításban dolgozó tescósokat is átvette Forrás: Waberer's

A megegyezés kiterjed arra is, hogy a Tesco korábbi munkavállalóinak a foglalkoztatási feltételei változatlanok maradjanak, beleértve a fizetések színvonalát is – írja az Élelmiszer Online.

A sofőröket is átvették

Az együttműködés keretében az eddig a Tesco - Global Áruházak Zrt. személyi állományába tartozó gépjárművezetők, tolatómunkások és áruszállítási karbantartók a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. alkalmazásában folytatják munkájukat, ahol garantálják a munkakörük megtartását, illetve a munkaviszony feltételeinek megőrzését.

A Tesco a lépéssel a hatékonyságot szeretné növelni, illetve egyszerűsíteni a munkát, jobban koncentrálva a vásárlók kiszolgálására - közölték.

Nyereséggel zárta legutóbbi gazdálkodási évét a Tesco-Global Áruházak Zrt. Magyarországon: a cég

adózás utáni eredménye 13,2 milliárd forintra emelkedett

az egy évvel korábbi jelentős, 68 milliárd forintos veszteséget követően. Az értékesítés nettó árbevétele a 2015. március 1. és 2016. február 29. közötti üzleti évben 0,71 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, így 614 milliárd forint volt.

A Waberer's International Zrt. árbevétele 6,4 százalékkal 276,4 millió euróra, mintegy 85 milliárd forintra nőtt 2016 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest. A vállalat saját tulajdonú, 3500 egységből álló flottájának futásteljesítménye a vizsgált időszakban 222 millió kilométer volt, csaknem 9 millió kilométerrel több, mint 2015 első fél évében. A társaság tavalyi

árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra,

mintegy 160 milliárd forintra emelkedett a megelőző évhez képest.