Cukorbetegeket vertek át krémekkel és samponokkal

6 vizsgálat, ami kideríti, ha cukorbeteg vagy dr. life
Vágólapra másolva!
A Sunfleur Kozmetikai Kft. jogsértő módon, azaz megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Medifleur márkacsaládba tartozó több termékét. A Gazdasági Versenyhivatal 10 millió forintra büntette, és eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától. A Sunfleur megalapozatlannak és jogszabálysértőnek tekinti a GVH eljárását és határozatát.
Vágólapra másolva!

Az eljárásban érintett termékek – a Medifleur lábkrém cukorbetegek részére, a Medifleur testápolókrém cukorbetegek részére, a Medifleur kímélő krémtusfürdő cukorbetegek részére és a Medifleur sampon cukorbetegek részére – kozmetikumok.

A GVH úgy ítélte meg, hogy a Sunfleur Kozmetikai Kft.

jogszerűtlenül népszerűsítette egyes termékeit több televíziós reklámfilmjében, honlapjain és szórólapjain is

2014 októberétől a GVH döntésének napjáig, mert megtévesztően hirdette róluk, hogy cukorbetegeknek ajánlott termékek, és alkalmasak a cukorbetegség tünetei közé tartozó bőrszárazság és annak szövődményei (sebes, repedezett, fekélyes bőr) megelőzésére és kezelésére. A GVH-nak küldött bizonyítékok tartalma nem felelt meg az ágazati szabályoknak.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs költségekre alapozott. Súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy a termék főleg a sérülékeny fogyasztókat célozta meg.

A krémet orvosok kifejezetten ajánlják

A Sunfleur megalapozatlannak és jogszabálysértőnek tekinti a GVH eljárását és határozatát - közölte a cég. A cég szerint a GVH a nem jogerős határozata nyilvánosságra hozatalánál jogszabálysértő módon járt el.

A Sunfleur Kozmetikai Kft. minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesz, hogy a GVH koncepciózusnak vélt, az ügyben érintett szakértők és szakorvosok véleményét figyelmen kívül hagyó, és hatásában a piaci versenyt torzító határozatát hatályon kívül helyezzék.

A Sunfleur a jogszabályok által rendelkezésre álló határidőn belül, a nem jogerős GVH határozatának

bírósági felülvizsgálatára keresetet terjeszt elő.

A Sunfleur által Medifleur márkanév alatt fejlesztett és forgalmazott, a GVH eljárása alá vont kozmetika termékek minden hazai és uniós jogszabályi követelménynek eleget tesz, azok hatásossága a hatályos előírások alapján igazolt- közölte a Sunfleur.

A Sunfleur azt állítja, krémeit szakorvosok tesztelték, és azokat a vizsgálatok eredményei alapján a cukorbetegség szövődményeként fellépő bőrszárazság megelőzésére kifejezetten ajánlották.