Ismét lehet kereskedni az ENEFI részvényeivel

Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én Budapesti Értéktőzsde
Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank augusztus 1-én visszaállította az Energiahatékonysági Nyrt. (ENEFI) részvények kereskedését, miután a cég teljesítette tájékoztatási kötelezettségét - közölte a jegybank.
Vágólapra másolva!

Az MNB a társaság részvényeinek kereskedését május 4-től függesztette fel, mert az ENEFI az április 30-i határidőig nem közölte konszolidált éves beszámolóját, és a céget 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Kiemelték:

az ENEFI időközben közzétette a 2015-ös pénzügyi évről készített éves jelentését,

és teljesítette egyéb közzétételi kötelezettségeit is.

Az ENEFI eleget tett a törvényi kötelezettségeknek, ezért ismét lehet kereskedni a részvényeivel Fotó: Szabó Gábor - Origo

A jegybank tájékoztatásában arra hívta fel a befektetők figyelmét, hogy a könyvvizsgáló a kibocsátó konszolidált éves beszámolóját korlátozott záradékkal látta el. A könyvvizsgáló mindezzel azt fejezte ki, hogy a vizsgálati hatókör korlátozása vagy a vezetéstől eltérő vélemény hatása lényeges a pénzügyi kimutatásokra, de nem olyan átfogó jellegű, amely alapján a véleménynyilvánítás visszautasítása vagy ellenvélemény nyilvánítása válna szükségessé.

Az MNB közleményében emlékeztetett, hogy az ENEFI BÉT-re bevezetett részvényeire kötött egyes ügyletek kapcsán a jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat, ugyanis a tőkepiacról szóló törvény alapján tiltott bennfentes kereskedelem, illetve piacbefolyásolás gyanúja vetődött fel. A jegybank a piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le.