Egyre többet fizetünk kártyával külföldön is

MasterCard MasterCard contactless kampány paypass fizetés érintés nélkül  bankkártya kártyaolvasó kártyaleolvasó
Budapest, 2009. szeptember 24. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert, melyet egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutattak be. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
A költéseink egyre nagyobb részét bankkártyával rendezzük külföldön. Nem csak az utazás alatt, de annak előkészítésekor is gyakran használjuk a plasztikot. A szállás (31%) – és az utazás (32%) költségeit már minden harmadik esetben bankkártyával rendezik a magyarok - derül ki a Mastercard kutatásából.
Vágólapra másolva!

A magyarok már minden harmadik fizetésüket plasztikjukkal intézik. A válaszadók közel háromnegyede (74%) viszi magával külföldre bankkártyáját, közülük pedig 61 százalék használja is azt, elsősorban fizetésre és időről-időre készpénzfelvételre is.

Már a külföldi költések 60 százalékát kártyával fizetik a magyarok is Forrás: MTI/Földi Imre

A bankkártyájukat külföldön is használók leggyakrabban élelmiszer vásárláskor fizetnek a plasztikkal (71%), ezt követik a ruházati, cipő és ajándék üzletek (56%), a toplista harmadik helyén pedig az éttermi fizetések vannak (54%).

A magyar turisták körében Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél,

ha tengerparti nyaralásról van szó. Jó hír, hogy a déli szomszédunkhoz látogató Mastercard és Maestro kártyabirtokosok több kereskedőnél is kedvezményesen vásárolhatnak kártyájukkal idén nyáron is.

A Brazíliába készülő szurkolók is megnyugodhatnak,

a legtöbb visszajelzés alapján könnyen és kényelmesen lehet kártyával fizetni Rióban is.

A legkisebb pékségben is elfogadják a bankkártyát - mondta egy turista.