Ezerből nem találná ki, melyik VR-játékról szól ez a cikk

titok, súgás, pletyka
Vágólapra másolva!
Igen, már annak a csapnak is rég tele a hócipője, amelyikből folyik. Igen, arról a játékról van szó. Igen, tudjuk, hogy mellkasában súlyos fújtatással horgad fel a világ másik fele. Akinek elege van, igaza van. A helyzet nem könnyű. De ezt el kell mondanunk. A megnevezést az első betűtől az utolsóig kerüljük, ígérjük. Csak hát rekorddöntés van.
Vágólapra másolva!

Tudjukmi rekordot döntött: soha nem volt még példa arra, hogy az Appstore-ban ennyien töltsenek le egy játékot a megjelenés hetében. Különösen akkor nagy szám ez, ha figyelembe vesszük, hogy a július 6-a utáni napokban messze nem volt elérhető minden országban.

Nemnevezzüknevén Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban debütált, majd folyamatosan vette be egyik államot a másik után, Japánban július 22-én tették elérhetővé. És nem valószínű, hogy egyhamar leállnak.

Forrás: Thinkstock

Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy tisztán megmutatja a felhasználók megváltozott viszonyát magához az App Store-hoz. A nyolc év alatt, amióta létezik, valóságos alapeszköz lett belőle. Bár a Prisma tényszerűen a szerény ezüstérmet hozta el a nemmondjukkimicsodához képest, azonnali és mély hatása iránt maga a Facebook sem közönyös. A Prisma sorsa két irányban dőlhet el, méghozzá igen hamar: vagy nagyon nagy tőkeinjekcióval tolják meg az érdeklődő befektetők, vagy felvásárolja valamelyik közösségi óriás. A nagy kék mellett esélyes a Twitter vagy a Snapchat is.

Új korszakot nyithat az iOS 10 több nóvuma is. A valószínűleg szeptembertől élő rendszerfejlesztésben a szakmai körök máris dicsérik a megújuló üzenetfunkciót. A tízesben hangüzenetet is hagyhatunk, ha linket kapunk, megnyitás nélkül, a Messages felületén is megnézhetjük, és a saját elküldött üzeneteinket beállíthatjuk öntörlővé (Hahó, Snapchat, köszi az ötletet). Mindezt pedig akkor tudjuk használni, ha letöltjük majd az új iMessage alkalmazást az App Store-ból.

Leginkább tehát az alkalmazásokhoz való viszonyunk alakult át az elmúlt nyolc évben. Ahogy ezt kiválóan látjuk egy a világot kis túlzással felforgató játékból is – de mi is a neve?