Egyre több biztosító fizet terrortámadás esetén

Nizzai tömeges gázolás
a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi teherautóval belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14. este.
Nizza, 2016. július 15. Sebesültet visznek kórházba a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)
Vágólapra másolva!
Az egyre gyakoribbá váló terrortámadások miatt több biztosító vállal térítési kötelezettséget erre az esetre.
Vágólapra másolva!

A külföldi gyakorlattal, a terrorcselekmény következményei alapvetően továbbra sem tartoznak a biztosítás hatálya alá a magyar piacon, de bizonyos szolgáltatások esetében egyre több biztosító tesz kivételt mondta a Világgazdaságnak Cseh Anett, a Netrisk üzlet- és termékfejlesztési vezetője.

Tavaly még csak két cég vállalta a biztosítást, az idén már öt

társaságnak volt olyan csomagja, amely nem zárta ki teljesen a terrorcselekményt a szerződéses feltételekben.

A nizzai terrorakció halálos áldozatainak fele külföldi. A biztosítási piacra is hatással van a terrorizmus Forrás: MTI/EPA/Olivier Anrigo

A szakember szerint a biztosítók a növekvő igény miatt döntöttek így, különösen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság idején ugrott meg az ügyfelek érdeklődése, de általánosságban is elmondható, hogy egyre tudatosabbak a magyar utasok. Általában a sürgősségi orvosi ellátást és a Magyarországra szállítást térítik meg a biztosítók bizonyos összeghatárig, amely társaságonként eltérő.