Még többet fizetne a Bayer a Monsantóért

mezőgazdaság vetőmag kukorica Monsanto Syngenta
Vágólapra másolva!
A Bayer AG német vegyipari óriáskonszern csütörtökön feljavította az amerikai Monsanto agrárvegyipari cégre tett ajánlatát.
Vágólapra másolva!

A Bayer azt közölte, hogy 3 dollárral, részvényenként 125 dollárra emeli meg az ajánlatát, több hét háttértárgyalás lezárásaként.

Ez azt jelenti, hogy a német cég 65 milliárd dollárra javította fel az amerikai vállalatra tett ajánlatát a május végi 62 milliárd dollárról.

Forrás: Daniel Acker | Bloomberg | Getty Images

Az amerikai cég, miután elutasította május végén a Bayer felvásárlási ajánlatát, jelezte, hogy kész tovább tárgyalni, nem zár be minden kaput.

A fúzióval az agrárvegyiparban és a vetőmagtermelésben világméretekben meghatározó óriáskonszern jönne létre. Az egyesülés után a Bayer árbevétele a jelenlegi mintegy 46,3 milliárd euróról 60 milliárd euróra, az alkalmazottak száma pedig 117 ezerről közel 140 ezerre emelkedne.

A Monsanto vezető szerepet játszik a génmanipuláció-technikában, és az egyesüléssel a Bayer a jövedelmező, de vitatott GMO-üzlet részesévé válna.

A Bayer új árajánlatára a Monsanto részvényének az árfolyama 3,1 százalékkal 104,23 dollárra ugrott a New York-i tőzsdén.