Sikeres volt az MKB szanálása

MKB Bank
Budapest, 2014. július 24. Az MKB Bank Zrt. székháza Budapesten, a Váci utcában 2014. július 24-én. A magyar kormány megvásárolja az MKB Bank Zrt.-t a Bayerische Landesbanktól (BayernLB). MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Eredményesnek értékelte az MKB Bank szanálási eljárását és a végrehajtott reorganizációs folyamatot a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő szerint a hitelportfolió megtisztítása, valamint az egyre kedvezőbb magyarországi működési környezet fokozatosan javítja a bank pénzügyi helyzetét.
Vágólapra másolva!

A Moody's Investors Service nemrég publikált elemzése szerint sikeres volt az MKB Bank szanálási és értékesítési eljárása. A hitelminősítő értékelésében kiemelte: a nemzetközi szabályoknak megfelelő szanálás során több eszközt alkalmaztak, hitelezői feltőkésítést azonban nem. Álláspontjuk szerint a végrehajtott reorganizációs folyamat az eredményes értékesítési eljárás alapjait teremtette meg.

A 2014 decemberében megkezdett és következetesen végrehajtott reorganizációs folyamatnak köszönhetőn jelentősen javult a nemteljesítő hitelek aránya, valamint a bank hitelportfoliója és likviditása.

Az MKB Bank a hitelminősítő szerint jó irányba tart Forrás: MTI/Soós Lajos

A Moody's megítélése szerint a hitelportfolió folyamatban lévő megtisztítása és az egyre kedvezőbb hazai működési környezet fokozatosan javítja a bank pénzügyi helyzetét.

„A májusi, szintén kedvező értékelést követően a Moody's újólag megerősítette, hogy az MKB Bank jó irányba tart. A szanálási és az értékesítési eljárás lezárásával új fejezet kezdődik a bank életében. A menedzsment által kialakított stratégia – amelyet az új tulajdonosok is támogatnak – biztosítja, hogy az MKB Magyarország egyik vezető bankja legyen" – kommentálta a hitelminősítő elemzését Balog Ádám elnök-vezérigazgató.