A jövő héten kezdődik a Quaestor-ügy tárgyalása

Quaestor, quaestor-károsultak
Budapest, 2015. november 17. Résztvevők az Alkotmánybíróság (AB) épülete előtt tartott tüntetésen, amelyen teljes kártalanítást, a károsultak kárpótlásáról szóló törvény végrehajtását, illetve új törvény megalkotását követelték 2015. november 17-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék július 12-13-14-re kitűzte az első tárgyalási napokat a Quaestor-ügyben, a végzés alapján a jövő héten megkezdődhet az eljárás büntetőbíróság előtti tárgyalási szakasza.
Vágólapra másolva!

Ibolya Tibor fővárosi főügyész emlékeztetett arra közleményében, hogy a különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt T. Csaba és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda még 2015. március 11-én rendelte el a nyomozást.

A károsultak többször is tüntettek Forrás: MTI/Kovács Attila

Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró Tarsoly Csaba és társai terhére. Az elkövetési érték mintegy 77 milliárd forint, és több mint harmincezer sértett van.

132 ezer oldalt tesz ki a nyomozati anyag, amelynek része még száznégy CD/DVD-lemez és egy öt terabyte kapacitású külső winchester is.