Agip helyett a Molnál lehet majd tankolni Szlovéniában

Agip benzinkút
Mikulov, 2014. április 24. Agip benzinkút a csehországi Mikulovban 2014. április 24-én. Egy cseh napilap értesülése szerint a Mol magyar olaj- és gázipari társaság megvásárolja az ENI olasz társaságtól annak 124 csehországi Agip üzemanyagtöltő állomását. MTI Fotó: Filep István
Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. sikeresen lezárta az Eni Slovenia felvásárlását, ezzel 17 Agip töltőállomással bővül a Mol kiskereskedelmi hálózata - közölte a magyar olajipari vállalat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A két cég tavaly írta alá a szerződést az Eni teljes szlovéniai kis- és nagykereskedelmi üzletágának megvásárlásáról, a leányvállalat átvételével a Mol immáron 57 töltőállomást üzemeltet Szlovéniában - olvasható a közleményben. A tervek szerint minden töltőállomás a Mol márkanevet használja majd.

Agip benzinkút - de hamarosan MOL lesz Forrás: MTI/Filep István

A magyar olajkonszern a három legnagyobb kiskereskedelmi piaci szereplő egyike Szlovéniában, a mostani felvásárlás pedig egyúttal lehetőséget nyújt a ljubljanai megjelenésre is.

Az Európai Bizottság versenyhivatala áprilisban hagyta jóvá a tranzakciót, és megállapította: az Eni Slovenia felvásárlása nem kelt versenyjogi aggályokat, tekintettel az érintett vállalat kis méretére, valamint arra, hogy az érintett piacokon továbbra is erős versenytársak maradtak.

A vételárat a Mol üzleti titokra való hivatkozással nem közölte.