Sztrájkolnak a francia vasutasok

Vágólapra másolva!
Munkabeszüntetés kezdődött a francia vasúton (SNCF), ahol emiatt vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedhet. 
Vágólapra másolva!

Teljesen össze-vissza járnak majd a nemzetközi vonatok is Franciaországban, mert sztrájkot kezdenek a vasutasok. A MÁV-Start Zrt. azt közölte az MTI-vel, hogy az utasok meggondolhatják magukat: a Franciaországba, illetve Franciaországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak.

A Magyarországon váltott jegyeket és helyjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV-Start, vagy más időpontra érvényesítik azokat, ha lehetséges. A menetjegyek visszaváltását, vagy más időpontra való érvényesítését

a nemzetközi jegypénztárakban intézhetik az utasok.

A MÁV a német vasúttól kapott tájékoztatás alapján azt közölte, hogy a Párizs-Brüsszel-Aachen-Köln-Essen viszonylatban közlekedő Thalys, illetve a Frankfurt-Párizs, München/ Stuttgart-Párizs és a Frankfurt-Lyon-Marseille között közlekedő ICE és TGV vonatok közlekedését a sztrájk nem érinti.