Mégis eladta Deák téri ingatlanát a Belváros

Vágólapra másolva!
Bejegyezték a volt önkormányzati ingatlan tulajdonosának a Dr. Sándor Ügyvédi Irodát. Ez volt az a Deák Ferenc téri lakás, amelyet Juhász Péter is meg szeretett volna venni. Ennek érdekében 130 millió forintot gyűjtött össze, mert szerinte sokkal többet ér, mint 78 millió forint. Az önkormányzat ennyiért adta volna az ügyvédnek.
Vágólapra másolva!

Egy helyi szabály szerint az V. kerületi önkormányzati ingatlanok bérlői nagy kedvezményekkel vehetik meg az eladásra kínált lakásokat. Ezt használhatta ki az önkormányzat által gyakran foglalkoztatott Dr. Sándor Ügyvédi Iroda is, amikor megvásárolta a Deák Ferenc tér 3. szám alatti 237 négyzetméteres lakást.

Korábban ez a kedvezményes ár 78 millió forint lehetett. Most Juhász Péter azt derítette ki, hogy a tulajdonosi jogok az ügyvédi irodára szálltak, azt viszont már nem lehet tudni, hogy mennyit fizettek végül az ingatlanért.

A 130 milliós ajánlat

Juhász Péter mindenesetre hivatalosan egy 130 millió forintos vételi ajánlatot adott, mert állítása szerint még ennél is sokkal többért lehetne azt eladni. Ezt a belvárosi önkormányzat nem fogadta el, mert csak a bérlő tehetett volna ajánlatot. Juhász saját állítása szerint, amikor 170 millióért elkezdte hirdetni a lakást, akkor 46 hívást kapott az érdeklődőktől.

Juhász tette ki a Facebook-oldalára, hogy lassan tulajdonost vált az ingatlan Forrás: facebook.com/Juhi.JuhaszPeter

A Belváros sajtóreferensétől megkérdeztük, hogy mennyiért kelt el az ingatlan, volt-e újabb értékbecslés az elmúlt hónapokban, és hogy miért adták el egyáltalán az ingatlant. A válaszokkal azonnal frissítjük a cikket.