A jegybank kiválasztotta az MKB vevőjét

MKB bank, reklám, mkb, bank, nyugati tér
Budapest, 2012. június 26. Az MKB Bank nagyméretű reklámja a Nyugati téren, a Szent István körút és a Váci út találkozásánál álló lakóépület tetején. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank döntött az MKB Bank értékesítéséről, a bankot a 37 milliárd forintot kínáló, a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár, a CIG partnerség tagja által alkotott konzorcium veheti meg, közölte az MNB csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank mint szanálási hatóság csütörtökön döntött az MKB Bank Zrt. piaci értékesítési eljárásában a bank 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlására érkezett három ajánlat közül a nyertes kiválasztásáról.

Az Európai Bizottság által szorosan felügyelt értékesítési eljárás a zárási feltételek teljesülését (ideértve a nyertes konzorcium tagjai befolyásszerzésének engedélyezését) és a vételár megfizetését követően a tervek szerint 2016. június 30-ig lezárul, áll a közleményben.

A tőzsdére is be kell majd vezetni

Az Európa Unió felé tett vállalás szerint az MKB-részvények 100 százalékát 2016 végéig kell értékesíteni nyilvános, transzparens és nem diszkriminatív eljárásban, amelybe nemzetközi tanácsadókat vonnak be, és a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően bonyolítják le. Elvárás továbbá, hogy az MKB-t legalább két, pozitív eredménnyel zárt üzleti év után, de legkésőbb az újrastrukturálási időszak, azaz 2018 végéig be kell vezetni a tőzsdére.

Az értékesítés nem kötelező ajánlattételi szakasza már tavaly év végén lezárult, 2016 január elején indult a kötelező ajánlattételi szakasz, és a bank vezetői korábban azt mondták, hogy az eladás várhatóan 2016 június végéig lezárul.