Hiányzó szakdolgozat miatt bírálják a jobbikos polgármestert

Vágólapra másolva!
„Diplomaügyének tisztázására” szólították fel Tapolca jobbikos polgármesterét, Dobó Zoltánt. A polgármester az Origónak azt mondta, nincs semmiféle diplomaügy.
Vágólapra másolva!

A tapolcai polgármester diplomaügyének tisztázására szólította fel a Jobbikot Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Halász János a Faktor.hu cikkére hivatkozva azt mondta, Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere azt írta önéletrajzában, hogy két diplomája is van,

de az egyik szakdolgozatát az egyetem könyvtárában nem találják.

Hozzátette, a Jobbik „máig nem tisztázta európai parlamenti képviselője, Kovács Béla ügyét, a kémkedési gyanút, ahogyan az ózdi polgármester problematikáját sem.”

Nem végzettségként értette

Az Origo kérdésére Dobó Zoltán azt válaszolta, a Faktor.hu tévesen állította, hogy az önéletrajzában azt írta, két diplomája van. „Ezt bizonyítandó, még be is linkelték megtekintésre azt, melyből kiolvasható: iskoláim közt két felsőfokú intézmény van megjelölve. Talán ez adott alapot arra, hogy félreértsék a tényeket, és rosszul következtetve megállapítsák: kétdiplomás ember vagyok.

– mondta. Dobó Zoltán elmondása szerint négy évig járt a GDF-re, de nem írt szakdolgozatot. A BGF-re 2004-ig járt, de ott sem diplomázott le.

A Faktor.hu cikkében valóban szerepel egy hivatkozás Dobó Zoltán életrajzára, ez az oldal, a Veszprém megyei Jobbik oldala azonban jelenleg nem elérhető, az adminisztrátor vagy a felhasználó zárolta a weboldalhoz a hozzáférést. A polgármester életrajza azonban a web.archive.org archívumában,

tárolt változatban hozzáférhető.

Ebből kiderül, hogy 2013-ban ez volt olvasható az életrajzában, az „Iskoláim, végzettségeim” című fejezet alatt: „1995-1999 GDF Informatikai Főiskolai”, illetve „2001-2004 BGF PSZF mérnök-közgazdász”.