Luxemburg kinézte magának a világűrt

aszteroida
A 2012 TC4 az Apolló-családhoz tartozó földközeli objektum, amely 2017 októberében akár el is találhatja a Földet
Vágólapra másolva!
Aszteroidák és az azokból kinyert nyersanyagok kereskedelmi hasznosítását tenné lehetővé elsőként Európában egy most készülő törvény segítségével Luxemburg, közölte Etienne Schneider gazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető szerint ez év végéig elkészül az a törvény, amely

Luxembourgot a „világűr európai bányászati központjává” teszi.

Ez hosszú távon az űrben található nyersanyagok földi hasznosításához vezethet, pótolva ezzel a Föld egyre csökkenő forrásait, de egyben segíti a világűr további felfedezését is, mondta a miniszter.

Használnák is a nyersanyagokat

Jean-Jacques Dordain, az Európai Űrügynökség (ESA) korábbi főigazgatója, aki tanácsadóként segíti a luxemburgi programot elmondta, hogy a világűr felfedezése az ott található nyersanyagok használatát igényli, mert „az nem vezetne messzire”, ha a Földről kellene vinni minden csepp vizet, élelmiszert és a gépek működéséhez szükséges hajtóanyagot.

Luxemburg nagy terveket szövöget Forrás: Origo

A vitatott, de jelenleg érvényben lévő nemzetközi szabályozás értelmében

a világűrben található, nehezen hozzáférhető és kitermelhető nyersanyagokat a Föld minden országának hasznára kell fordítani.

Ugyanakkor az Egyesült Államok 2015 novemberében fogadott el egy olyan törvényt, amely kimondja, hogy az aszteroidákból és más égitestekről származó nyersanyag a kitermelőjét illeti meg.