Az USA-ba menekülhet a tőke Európából

befektetés megegyezés üzlet kezet ráz siker
Vágólapra másolva!
A vállalatok áttelepíthetik a felvásárlásra szánt tőkéjüket az Egyesült Államokba, ahogy a brexittel kapcsolatos bizonytalanságok beborítják Európát – véli a Hogan Lovells nemzetközi jogi cég vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Az amerikai piac továbbra is igen élénk, és elég sok felvásárlás, illetve összeolvadás tapasztalható az USA-ban. Amennyiben egy vállalatnak lehetősége nyílik, hogy tőkét telepítsen át Nagy-Britanniából vagy Európából, ahol egyre fokozódik a bizonytalanság, az USA valószínűleg igen vonzó célpontnak bizonyul – idézi a CNBC Steve Immeltet, a Hogan Lovells vezetőjét.

A Thomson Reuters adatai szerint a brit cégeket érintő felvásárlási és összeolvadási aktivitás éves összevetésben 70 százalékkal, 57,6 milliárd dollárra zsugorodott 2016 első felében.

Mindazonáltal nem volt értékelhető tőkeáttelepítés Ázsiába vagy más feltörekvő régiókba, ami arra utal, hogy a cégek vagy erősen

az USA-ra fókuszáltak az elmúlt időszakban, vagy inkább várakozó állásba helyezkedtek

a június 23-án esedékes brexitszavazás előtt – jelezte Immelt.

Hozzátette, amennyiben a britek a kilépésre szavaznak, úgy a felvásárlások és összeolvadások továbbra is alacsony szinten maradnak majd, amíg ki nem derül, pontosan milyen következményekkel jár a döntés.

Ez pedig hosszú ideig is eltarthat.

A becslések szerint a brexit legalább kétéves tárgyalássorozatot idézne elő a kilépésről.