Még az asztalon van az egy számjegyű szja

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Tállai András, Mezőkövesd Zsóry
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, mikor és mennyivel csökken a jövedelemadó, de Tállai András szerint a kormány célkitűzése továbbra is az egy számjegyű szja elérése. A NAV nem végez különvizsgálatokat az offshore-botrány kapcsán.
Vágólapra másolva!

A kormány célkitűzése továbbra is az, hogy egy számjegyű legyen Magyarországon az szja, mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, a NAV vezetője. Tállai András azt

nem tudta megmondani, mikorra lesz meg az egy számjegyű jövedelemadó,

sőt azt sem, 2017-ben csökken-e majd egyáltalán az szja.

3600 milliárd forint

A NAV vezetője szerint 2010 óta az szja-rendszer átalakítása miatt 3600 milliárd forint maradt a lakosságnál, ennek harmada a családi adókedvezmény miatt. Tállai András szerint az alacsony jövedelemadó hozzájárul a foglalkoztatás növekedéséhez és a vállalkozások versenyképességének javulásához.

Folyamatban az átszervezés

Az adóhatóság átszervezése folyamatban van, de pontos részleteket nem tudott mondani az államtitkár.

Május 31-re remélhetően elkészül a NAV munkateljesítményének elemzése,

a további lépésekről ez után döntenek majd. Bármiféle átszervezés csak szakmai szempontok alapján történhet, mondta Tállai András. Az adó- és vámszakmai területek integrációját tovább kell folytatni.

Nem vizsgálódnak

A panamai offshore-botrányról Tállai András elmondta, hogy az adóhatóság azzal kapcsolatban egyelőre nem végez különvizsgálatokat. Nem vizsgálják azokat a személyeket, akiknek az érintettségére már fény derült.