Kesztyűt dobtak a hagyományos bankrendszernek

Bank cards of international payment systems VISA and MasterCard card plastic system deposit HORIZONTAL payment banking visa credit wallet mastercard SQUARE FORMAT
Vágólapra másolva!
Teljesen automatizált, biztonságos és rendkívül alacsony díjakkal dolgozó rendszert kínál egy angol startup a banki utalásokhoz.
Vágólapra másolva!

A vállalkozás a jóváhagyott beszedési megbízásokat gyűjti be a bankoktól az ügyfelei helyett. Állításuk szerint már 16 ezer cég veszi igénybe a szolgáltatásukat, ők pedig mintegy milliárd font, azaz

1,4 milliárd dollár forgalmat bonyolítanak

az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Hollandiában és Svédországban.

A csip-csup banki ügyeket intézi az ügyfelei helyett a GoCardless Forrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Vladimir Trefilov

Hiroki Takeucsi alapító-ügyvezető interjúban mesélt arról, hogy az újabb befektetéssel még nagyobb halakat akarnak fogni: a tervek szerint négy további piacra akarnak belépni. A prior célpont Kanada, de szemeznek az Egyesült Államokkal, ahogy Ausztráliával, Japánnal és Brazíliával is. Létszámot is bővítenének, 75-ről akár 120 főre. A tavalyi számokat nem árulta el az ügyvezető, de az automatikus leemelésben abszolút piacvezetőnek számítanak.

2011-ben, amikor megalapították a GoCardlesst, még a kis- és közepes vállalkozásokat vették célba, az állandó megbízások ügyintézését akarták leegyszerűsíteni az ügyfeleiknek.

Szinte nem is tehetnek róla, hogy egyszer csak vonzani kezdték a jóval nagyobb vállalatokat.

Főként azért, tájékoztat az ügyvezető, mert a multik zöme elavult rendszereket használt. Mivel azonban a startup online működik, nincs szükség papírmunkára, nincs postai adminisztráció vagy költség, ellenben a szoftver együttműködik az ügyfél rendszerével, és azonnal értesítést küld, ha nem sikerül levenni az összeget. Az sem mindegy, hogy

határok nélkül működik,

abszolút nem probléma az Egyesült Királyságból például Spanyolországba utaltatni. Márpedig a hagyományos bankrendszer földrajzilag erősen kötött, ettől nehézkes is.

A cég abból él, hogy egészen kicsi jutalékot von minden tranzakció után. (Hogy pontosan mekkorát, az üzleti titok.) Az újabb befektetési kört a korábbi befektetők állták, valamennyi londoni székhelyű. A GoCardless eddig összesen 25 millió dollár tőkét kapott.