Rekordalacsony lesz a diákhitel kamata

diákhitel, diákhitel  hallgatók,
Vágólapra másolva!
Tovább csökken a diákhitelek kamata a következő fél évben. A Diákhitel Központ 3,35 százalékban határozta meg a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát jövő év január 1-je és június 30-a között. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlába az állami kamattámogatás miatt továbbra is fix 2 százalék lesz.
Vágólapra másolva!

A diákhitel kamata 2017 első félévére

15 éves fennállása legalacsonyabb szintjére süllyed.

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ ugyanis 3,35 százalékban határozta meg a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát.

A kötött felhasználású Diákhitel2 jövő év január 1-től június 30-ig érvényes teljes kamatlába 3,9 százalék lesz, melyből az ügyfelek számára felszámított kamat továbbra is mindössze fix 2 százalék.

Az ezen felüli kamatrészt a Magyar Állam kamattámogatás formájában állja a hitelfelvevő helyett. A kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetőek.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett.

15 év alatt eddig

  • 378 ezernél is többen vettek fel diákhitelt,
  • a kihelyezett hitelösszeg eléri a 315 milliárd forintot.

A diákhitel felvehető összegei a 2016/17-es tanévben is változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel konstrukció esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.