A dollár megerősödött, az adó csökken, Marcsi megkerült

kun-mediátor marcsi dobrai sándorné
Budapest, 2016. december 13. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kísérik Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett, egy Belize-hez tartozó szigeten elfogott és hazahozott vezetőjét a Liszt Ferenc-repülőtéren 2016. december 13-án. A 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A kun-mediátoros Marcsikát elkapták karibi térségben, és hazahozták. Hosszú vajúdás után végre mégis megemelte az amerikai alapkamatot a FED. A Magyar Országgyűlés megszavazta a jövő évi adócsomagot. Venezuelában már 500 százalékos az infláció, és lecserélik a készpénzállomány felét.
Vágólapra másolva!

Felgyúrta magát a dollár

A Fed szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a vártnál több kamatemelést tervez a jövő évre. A hírre a dollár úgy megerősödött, hogy majdnem paritásba került az euróval. Azóta kicsit visszaesett. Előzőleg persze az is kellett ehhez, hogy a Fed emeljen végre az alapkamaton, ezt végül szerda este jelentették be.

Letartóztatták a kun-mediátoros Marcsikát

A közép-amerikai Belize-ben, San Pedro Townban letartóztatták Dobrai Sándorné Nagy Máriát – adta hírül egy helyi hírportál. A The San Pedro Sun tudósítása szerint

a brókert a Belize-hez tartozó Ambergris Caye szigeten, San Pedro Town-i lakásában fogták el,

és ki is adták a magyar hatóságoknak.

Marcsika hazatért Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A cikkhez közölt fotón meg is mutatják az elfogott asszonyt. A karcagi Kun-Mediátor vezetője csaknem

20 milliárd forinttal károsította meg ügyfeleit piramisjátékra hasonlító módszerével.

Dobrai Sándorné ellen 2015 áprilisában adtak ki elfogatóparancsot, a cég felszámolását pedig idén augusztusban rendelték el, ám arra kicsi az esély, hogy a károsultak hozzájussanak a pénzükhöz.

A kun-mediátoros Dobrai Sándornét Karcagon mindenki ismerte, és megbíztak benne. A Kun-Mediátor cégvezetője sok milliárd forinttal nem tud elszámolni.

Az összes fizetőeszköz felét kivonják a forgalomból Venezuelában

A világ legnagyobb (500 százalék körüli) inflációjával küszködő Venezuela lecseréli és kivonja a forgalomból a legnagyobb címletű bankjegyét, a 100 bolívarost.

Az intézkedéstől a caracasi kormány azt várja, hogy ez segít majd megállítani a csempészetet, valamint enyhít az élelmiszerhiányon is.

A venezuelai jegybank adatai szerint novemberben 6 milliárd darab 100 bolívaros bankjegy volt forgalomban, ami az összes bankjegy és érme 48 százaléka, azaz majdnem fele.

Kelendő az ingyenjogsi

Eddig több mint hétszázan kaptak jogosítványt állami és uniós forrásokból finanszírozva. A programmal a logisztikai ágazatot sújtó hatezer fős, krónikus sofőrhiányt szeretnék felszámolni.

0 forint, maradhat? Forrás: [origo] autó

A kormány másfél éve döntött arról, hogy az égető hazai sofőrhiány problémáján a képzés támogatásával próbál segíteni.

Megszavazta a parlament az adócsökkentést

Elfogadta a parlament hétfőn a bérmegállapodást megalapozó, a versenyképesség növelését célzó adócsökkentési csomagot, amely alapján egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke, és csökkennek a munkáltatói járulékok is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését 146 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett hagyta jóvá az Országgyűlés.

De. Sikerült. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Jövőre két százalékponttal, 16-ról 14 százalékra csökken a kiva, a kisvállalati adó mértéke, ami 2018-ban további 1 százalékponttal, 13 százalékra mérséklődik majd. Az adócsomag a bérmegállapodás érvényesítésén kívül több más ponton is változtat az adószabályokon. Rögzítették például, hogy bármely ingatlan, illetve ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog értékesítéséből származó jövedelem a szerzést követő ötödik évtől kezdve adómentessé válik.

Újabb meglepetést hozott a black friday

A black friday bevette Magyarországot. Az eNET 2016. decemberi kutatása szerint idén közel 2,1 millió felnőtt internetező vásárolt ezen a napon. Nemcsak az online, hanem az offline, hagyományos üzletekben hirdetett akciók is népszerűek voltak. Elsősorban játékokat, ruhát, számítástechnikai eszközöket és konyhai termékeket vettek az akciókat kedvelők. A top öt áruház között ott van a Tesco is. A black friday napjára tízből hárman előre készülnek.

Hatszáz férőhelyes elektromos motorvonatokat vásárol a MÁV

Negyven ilyen vonat beszerzésére írtak ki felhívást. A kormány korábban 150 milliárd forint uniós forrást különített el a fejlesztésre. Várhatóan minden fontos iparági szereplő érdeklődik majd, így élénk versenyre számítanak.

Az új járműveket egyebek között a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér utasai használhatják majd. a piaci várakozásokhoz képest hónapokkal később, december 5-én született meg a pályázati felhívás az elővárosi motorvonatokra, míg az ajánlatok benyújtására alig több mint egy hónap jut, a határidő 2017. január 13.