Egy fillért sem kapnak a Kun-Mediátor károsultjai

Kun-Mediátor Marcsika D. Sándorné csaló gyanúsított
Szolnok, 2016. december 16. D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. A nő Bróker Marcsi néven vált ismertté. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Sem a Kun-Mediátor károsultjai, sem a dolgozói nem számíthatnak egy fillérre sem. Az eltüntetett milliárdoknak nyomuk sincs.
Vágólapra másolva!

A mostani állás szerint nem számíthatnak egy fillérre sem a Kun-Mediátor Szolgáltató Kft. (Kun-Mediátor) károsultjai, valamint a cég dolgozói, a hatóságok ugyanis eddig valamivel több, mint 193 millió forintnyi vagyont, illetve készpénzt tudtak zárolni, illetve lefoglalni – írja a Magyar Idők.

A Kun-Mediátor Kft. volt befektetőit nem éri anyagi hátrány követelésük érvényesítése során a jegybank intézkedése miatt. A Magyar Nemzeti Bank már korábban a Kun-Mediátor Kft.-vel szembeni felügyeleti intézkedésről szóló sajtóközleményében is felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényi előírás alapján a magánszemélyek Kun-Mediátor Kft.-vel szembeni követelései egy felszámolási eljárás során a kielégítési sorrendben megelőzik az MNB által kiszabott piacfelügyeleti bírság teljesítését. Mindez azt jelenti, hogy a Kun-Mediátor Kft. volt ügyfeleit semmiféle anyagi hátrány nem éri követelésük érvényesítése során a jegybank intézkedése miatt. A pórul járt ügyfeleket az Országos Betétbiztosítási Alap nem kártalanítja.

Előzetesbe került D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője Forrás: MTI/Mészáros János

A Kun-Mediátor tizenöt éven át törvénytelen tevékenységet is folytatott, hiszen évi tizenhét százalékos haszonnal kínált befektetést, amivel a nyomozás jelenlegi állása szerint

805, a károsultakat képviselő ügyvéd szerint 1000–2000 ügyfél élt is.

A nyomozás szerint 10,5 milliárd,

az ügyvéd szerint akár 20 milliárd forintnak is nyoma veszhetett.

Minderre 2015 áprilisában derült fény, amikor sorozatban dőltek be a brókercégek, köztük Dobrai Sándorné, azaz Bróker Marcsi cége is. A hatóság szerint pilótajáték-szerű volt az egész befektetés, így az is megtörténhetett, hogy a milliárdok jó része az életszerűtlenül magas hozamok kifizetésére ment el.

A közép-amerikai Belize-ből múlt héten hazahozott és előzetes letartóztatásba került Bróker Marcsi akár 15 évet is kaphat halmazati büntetésül.