Új slágerre táncolhatnak a befektetők

Fehér ház Otthon Költözés a Fehér Házba - Ezekkel a szabályokkal kell Donald Trumpnak szembenéznie
Vágólapra másolva!
A technológiai szektor divatja után a nyersanyagok és az építőipar jelenthetik az új slágert. Donald Trump politikai tervei ugyanis változást idézhetnek elő az amerikai részvénypiacon, aminek globális hatásai is lennének.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok Donald Trump elnöksége alatt áthelyezi a súlypontot a technológiáról az építőiparral összefüggő üzletágakra – mondta a CNBC-nek Dennis Gartman, nyersanyagpiaci befektető. A megválasztott elnök ugyanis korábban ezer milliárd dolláros beruházást ígért az infrastruktúrában, ami világszerte pozitívan érintené a nyersanyagpiaci és építőipari vállalatokat – tette hozzá.

Új sztár a láthatáron

Trump számos alkalommal világossá tette, hogy mely területekre szeretne fókuszálni. Ezek között

első helyen áll az infrastruktúra, míg a második a védelmi szektor

– mondta Gartman. Az elemző szerint ezzel együtt az acélipar, a vasutak és más hasonló területek is profitálhatnak a változásból.

Felpöröghet az acélipar Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Roland Weihrauch

Következésképpen a legfontosabb lépés az lehet, hogy az USA a Szilícium-völgy felől az Acél-völgynek is nevezett észak-ohiói Mahoney Valley felé fordul, ahol az amerikai acélipar megszületett – jelezte Gartman. Éppen ezért egyre jobban megnőhet az érdeklődés az acél mellett a teherautók, a vasutak, valamint egyéb, az építőiparral összefüggő területek iránt.

A Goldman Sachs is készül a változásra

Míg a befektetők a Trump adminisztrációból adódó új profitszerzési lehetőségeket igyekeznek megjósolni, addig a Goldman Sachsnál intézményi kérdések is felmerülnek az új elnökséggel összefüggésben.

A bank második emberének számító Gary Cohn ugyanis

a megválasztott elnök vezető gazdasági tanácsadója lesz.

A Goldman pedig jelezte, David Solomon és Harvey Schwartz az a két személy, akit a helyére javasolnak majd. Solomon jelenleg a befektetési banki ágazat társelnöke, míg Schwartz ma a vállalat pénzügyi vezetője. Mindeközben a Wall Street Journal információi szerint R. Martin Chavez technológiai főnök lehet az új pénzügyi vezető.