Így legyen teljes a napja

Monopoly társasjáték
Igen, ez is sport és felfrissít
Vágólapra másolva!
Ezekkel a gyakorlatokkal tornáztassa az agyát naponta. Ha egyszer a legértékesebb szerve, hogyan is ne érdemelné meg a folyamatos wellnesst?
Vágólapra másolva!

Kezdje reggel ezzel

Tegye fel magának ezeket a kérdéseket, amint felébredt:

  • Mit fogok ma elvégezni?
  • Mi lesz a nap feladata?
  • Mi az, amit végigviszek, ha törik, ha szakad?

Ezzel elkezdi rangsorolni a feladatait, a fontosra koncentrál a többi előtt.

A nehezet előre

Mindannyian tudjuk, mi a különbség a mély és a sekélyes munka között. Belefér időnként az utóbbi is, multitaskingtól a közösségi médiás lötyögésen át a videójátékokig, de a tartalmas feladat megérdemli, hogy az összes többi elé sorolják. Minél hamarabb nekilát, annál jobb, ideális esetben 2-4 órával az ébredés után.

Legyen egyre okosabb

Nincs vita, az agyunk egyszerűen szuperszámítógép. Táplálja naponta valami újdonsággal: tanuljon. Mindegy, hogy beiratkozik könyvtárba, hogy természetfilmeket néz, hogy szombatonként scrabble-csatákat szervez-e a barátaival. Az a lényeg, hogy naponta csiszolja az elméjét. Nagyon hálás nehézség, és az egyetlen mellékhatása a napról napra szélesebb látókör.

Igen, ez is sport és felfrissít Forrás: William Warby

Sportoljon

Akár napi 30 percet, akár heti két-három alkalommal 1-1,5 órát, csak előnyét fogja látni. Részletezhetnénk a mentális frissességtől a könnyebb koncentráción át az egészséges alakig és a nyugodt alvásig, mindenben segít. Töltse fel magát energiával egész napra.

Írja fel

Jegyezzen fel 10 új ötletet minden este. Az Entrepreneur szerint az első 6 szinte azonnal az eszébe jut az embernek, a maradék 4 már kicsit megdolgoztatja. De nagy lendületet ad a reggelnek, hogy van mire alapozni a napi feladatait. Próbálja ki.

Amit elkezdett,

fejezze is be. Ha egy ötlet eszébe jutott, biztosan nem véletlenül. Amikor egy tervet saját erőből megvalósítunk, az valóságos dopaminbomba az agynak. És igazi önbizalomfröccs. Nagyon könnyű rákapni. Így lesz egyre proaktívabb és kreatívabb, így fekszik le elégedetten és kel fel hatalmas életkedvvel. Nap mint nap.

(innen és innen)