Ön melyik ebből a 6 vállalkozótípusból?

tesla elon musk
Musk Amsterdamban 2014 januárjában
Vágólapra másolva!
Nem kevesebb, mint 30 ezer vállalkozói profilra alapozva állított fel 6 különböző vállalkozói alkatot egy szociológiai tanulmány. Nézze meg, melyik illik önre.
Vágólapra másolva!

A vállalkozói alkatokból az Inc. készített infografikát. A megállapításaiban valószínűleg inkább vegyesen, mint kategorikusan ismer ki-ki magára, de nem árt tisztában lennie az erősségeivel.

A pénzszerző

Nagydumás, eladja a jégkockát a sarkkörön. Extrovertált, lendületes, kezdeményező. Nagyon magabiztos, nem könnyű az útjába állni, de lelkiismeretes is.

Az újító

Mint az sejthető, a jövőben él, mindig kora és önmaga előtt jár. Ami kézreáll, azt megújítaná, abban is fejleszteni akar, ami működik. Nyitott és jó kisugárzású személyiség, de érzelmileg labilis.

A munkagép

Neki az a legfontosabb, hogy elvégezze a feladatát. Hatékonyságban kimagasló, a problémákat neki találták ki. Minőséget nyújt, gyorsan. Intelligens, lelkiismeretes, és kicsit nehezen nyílik meg.

Bill Gates: a munka folyamatos, egyenletes és rengeteg Forrás: Reuters / Paul Hackatt

A csodagyerek

Veleszületett érzéke van az üzlethez, nagyon intelligens, egyszerűen ösztöne van a vállalkozáshoz. Kissé sztorikus, jól kommunikál, érzelmileg kiegyensúlyozott. Kiemelkedően jó a kisugárzása.

Veleszületett üzleti érzékkel dolgozik, Elon Musk is csodagyerek a pénzvilágban Forrás: ANP/AFP/Jerry Lampen

A stratéga

Nyitott és nagyon intelligens, mindig nagy tervben, hosszú távon gondolkozik. Emellett kreatív és kiegyensúlyozott.

Martha Stewart tudatosan tervez hosszú távra Forrás: marthastewart.com

A látnok

Első pillantásra az újítóra hasonlít, de bár nagyon kreatív és progresszív, nem biztos, hogy ő maga innovál, inkább mások kísérleteire vevő. Ám igazi énmárkaépítő, aki képes arra, hogy tömegeket lelkesítsen. Ők aztán örömmel követik, hogy jelen legyenek, amikor a vízióból valóság lesz.

Oprah Winfrey szavát tömegek lesik, az énmárkaépítés etalonja Forrás: AFP