Figyelmeztető levelet küld a NAV a vállalkozásoknak

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban a NAV levélben hívja fel a figyelmét azoknak a termékdíj-köteles termékeket forgalmazóknak, akiknek feltehetően elmaradásuk van a termékdíj bevallásában. A vállalkozásoknak az adóhivatal témában kiadott közleménye szerint lehetőségük van pótolni elmaradt kötelezettségeiket.
Vágólapra másolva!

A környezetvédelmi termékdíj köteles termékekkel kapcsolatos adatok alapján számos adózónál valószínűsíthető a NAV szerint, hogy környezetvédelmi termékdíj köteles árut forgalmazott, de bejelentési, bevallási és befizetési kötelezettségének nem, vagy nem megfelelően tett eleget. Ezek a vállalkozások

a napokban levelet kapnak elektronikus tárhelyükre,

amiben a NAV nyilvántartásuk felülvizsgálatára és mulasztásuk pótlására hívja fel figyelmüket. Az elmaradt bejelentés pótlására a TKORNY jelű nyomtatványon van lehetőség, a bevallás a 15KTBEV elnevezésű nyomtatványon nyújtható be. Mindkettő letölthető a NAV honlapjáról.

A hivatal arra is felhívta a figyelmet, hogy természetesen

adategyeztetésre is lehetőség van,

e-mailen, vagy a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerében (ÜCC-n), illetve postai levélben, valamint a NAV ügyfélszolgálatain személyesen. A figyelemfelhívás célja, hogy az ellenőrzések megkezdését megelőzően rendezzék kötelezettségeiket a mulasztók.