Hiába a plázastop, új üzletek akkor is nyílnak

Vágólapra másolva!
A III. kerületben nyitja meg új üzletét a Penny Market. Ez lesz a német multinak a 207. magyarországi üzlete. Legutóbb a Praktikernek nyílt új áruháza, de a Spar és a Lidl és az Aldi is több boltot nyitott idén.
Vágólapra másolva!

A Penny Market is Budapest belvárosa felé terjeszkedik, az új üzlet 12 embernek biztosít munkahelyet – közölte a cég.

Irány a város

Trend, hogy a bolthálózatok igyekeznek a városközpontok felé terjeszkedni. Annak érdekében, hogy fogyasztóink mindennapi bevásárlásaikat lakóhelyükhöz közel, gyorsan el tudják intézni, a Penny Market bolthálózata országos lefedettségre törekszik.

A fővárosi lakosok kényelmét szolgáljuk azzal, hogy harmadik üzletünket nyitjuk Budapest egyik legnagyobb kerületében – mondta Brückner Péter, a Penny Market értékesítési igazgatója.

A Penny Market jelenleg több mint 3500 embert foglalkoztat Magyarországon. Az áruház beszállítóinak 60 százaléka hazai cég.

A Penny új üzlete a III. kerületben Forrás: Penny

Egyre többet költünk

A kiskereskedelmi fogalom a legutóbbi adatok szerint

augsztusban is nőtt, 4,3 százalékkal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,8, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 6,1, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,5 százalékkal emelkedett az értékesítés.

Új üzlet, új üzlet hátán

Hiába a plázastop elég sok kereskedelmi üzletlánc terjeszkedik. Legutóbb a Praktiker is új áruházat nyitott Budapesten és a Decathlon is egy új üzlettel a Nyugati téren vetett lábat. A Spar is tovább folytatja az expanziót, szeptemberben nyitott új üzletet Szombathelyen. A Lidl is terjeszkedik, a VIII. kerületben és Budán is új Lidl-egység épül hamarosan. Az Aldi pedig Csepelen és Kecskeméten is nyitott idén egy-egy áruházat.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint az év eleji várakozásainál erőteljesebb ütemben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az idei első nyolc hónapban, az év egészében

5 százalék körüli emelkedésre számítanak.