Lakásvásárlás: ezek a kerületek a legnépszerűbbek

újlakás
Vágólapra másolva!
Minden jel szerint továbbra is erős az ingatlanpiaci zsongás, viszont helyrajzilag némi átrendeződés tapasztalható a Jófogás legfrissebb statisztikái szerint. A Budapesten népszerű kerületek sorába bekerültek új versenyzők is, míg egy átlagos lakáskereső két-háromszobásat keres a XI. vagy a XIII. kerületben.
Vágólapra másolva!

Bár Budapesten a XII. kerület továbbra is nagy népszerűségnek örvend, az élmezőnyt a XI. és XIII. kerület vezeti, az I. és II. kerület pedig lekerült a toplistáról, derült ki a Jófogás kutatásából.

A Lakás2016 és Lakásbörze rendezvényeken több mint 500 fő bevonásával a portál arra volt kíváncsi, Budapest mely részein található a résztvevők álomlakása. A felmérés során toplistás lett még a XIX. kerület, de kiderült az is, hogy a preferenciasor végét a VIII., XV., XX., XXII. és XXIII. kerületek alkotják.

A portál további adatai szerint a vidéki városok közül Debrecenben keresnek a legtöbben lakást. Legyen szó eladásról vagy kiadásról, a Jófogás szerint

a legnépszerűbbek a 2-3 szobás, 50-55 négyzetméteres lakások.

Pörög az ingatlanpiac

A kiadó lakásokra közel kétszer annyi az érdeklődés, mint az eladókra: a kiadásra kínált lakások átlagosan 14 napon belül kelnek el, azok pedig, akik túladnának tulajdonukon, egy hónappal – átlagosan 34 nappal – kalkulálhatnak a portál adatai szerint.

„Azt gondolhattuk volna, tetőzött már az ingatlanpiac, de

– idézi a cég közleménye Palocsay Gézát, a Jófogás ügyvezetőjét. Nyáron átlagosan heti 90 ezer kattintásuk volt lakás és ház kategóriában, ez azóta további 30 százalékkal emelkedett.