Megszűnhet a Szép-kártya

5 dolog, amit megtehetsz a jó közérzetért dr life pihenés spa masszázs
Vágólapra másolva!
Az Erzsébet-utalvány jövő évi megszüntetése után a magyar kormány azt tervezi, hogy 2018. január 1-jével kivezeti a Széchenyi Pihenőkártya mindhárom alszámláját: a vendéglátásra, a szálláshelyekre és a szabadidőre vonatkozót is – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Turisztikai Ügynökségnek nincs tudomása olyan tartalmú kormánydöntés előkészítéséről, ami a Szép-kártya megszüntetéséről szól - közölte a MTÜ az Origóval.  
Vágólapra másolva!

„Üzletileg és társadalmilag is működő modell a Szép-kártya rendszere, a józan ész azt diktálja, hogy ez maradjon a béren kívüli juttatások alappillére” – mondta a lapnak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára. Dávid Ferenc kifejtette: évente 80-90 milliárd forintot tesz ki a pihenőkártya forgalma, a felhasználók száma pedig meghaladja az 1 millió munkavállalót.

Nem fontos tétel a Széchenyi Pihenőkártya a négy-öt csillagos nagy budapesti szállodáknak, de a családi tulajdonban lévő, vidéki panzióknak és vendégházaknak ez az egyik fő megélhetésük.

A belföldi szállodaforgalom 25 százalékát teszi ki a kártya használata,

az említett szálláshelyeken azonban ez az arány a 40 százalékot is elérheti.

Forrás: Dreamstime

Dávid Ferenc úgy látja, ha a kormány valóban kivezeti a népszerű cafeteriaelemet, nehezen elképzelhető, hogy hasonló összeget költsenek belföldön pihenésre, rekreációra a dolgozók.

Ha valamikor sor kerül rá, természetesen a Szép-kártya megmaradása mellett fogjuk az érveinket felsorakoztatni” – mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke.

Megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy valóban a Szép-kártya eltörlését tervezik-e 2018-tól. Ismételt érdeklődésünkre péntek délután kettőkor az NGM sajtóosztálya azt közölte, a téma a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik, akiket felhívtunk és azt közölték, hogy a kérdéseinket továbbították a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-nek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség végül pénteken délután azt közölte, nincs tudomása olyan tartalmú kormánydöntés előkészítéséről, ami a Szép-kártya megszüntetéséről szól.