A szinte csak magokból – átlagosan 600 darab – álló gyümölcsöt több ezer éve használja az ajurvédikus orvoslás. Bizonyítottan csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, csökkenti az úgynevezett rossz koleszterinszintet, megakadályozza a szabad gyökök kialakulását.
Nagyon erős antioxidáns, olyan immunfegyver, amely még a fogkőben előforduló baktériumokkal is felveszi a harcot. Szuperélelmiszerré az teszi, hogy rendkívül magas az ellagitannintartalma.
Az Inc cikke szerint a gránátalma bizonyított öregedésgátló hatása csodapajzzsá teszi a gyümölcsöt a stresszben gazdag vállalkozói életforma összes csatájában. Szinte kötelezővé kellene tenni. Igaz, ami igaz, az Origo júniusban megírta, hogy a gránátalma varázserejéről már megkerülhetetlenül komoly tudományos berkek cikkeznek.