Majdnem 400 millió forintot osztottak szét

forint, kifizetés, Áfa kifizetés, Áfapénzek visszafizetése
Vágólapra másolva!
Újabb támogatói döntések születtek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két pályázati felhívásának keretében, ezúttal mintegy 375 millió forint európai uniós fejlesztési forrást nyert el 26 fejlesztés - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára
Vágólapra másolva!

A vállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kiírt pályázatokon

15 projekt nyert csaknem 130 millió forint vissza nem térítendő támogatást,

így 260 millió forint összköltségű fejlesztéseket hajthatnak végre. A támogatással modern eszköz- és gépparkok, fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására nyílik lehetőség - ismertette az államtitkár.

A kis- és középvállalkozások piaci megjelenését célzó pályázatok közül

11 projekt nyert el mintegy 245 millió forint fejlesztési forrást, a projektek összköltsége 422 millió forint.

A támogatásból a külpiacra jutást elősegítő szolgáltatások igénybevétele, marketingtevékenységek, idegen nyelvű honlap létrehozása, illetve piackutatás finanszírozható - mondta az államtitkár.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: a GINOP keretében a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál (kkv-knál) a kapacitás bővítését és a piacra jutást, az exportképesség növekedését kiemelten támogatják azért, hogy a következő években a 2500-3000 külpiacon is értékesítő kkv-k száma 10 ezer fölé emelkedjen.