A röghöz kötött nyolc óra mindenkit felőröl

new york gasztró
Munkahely akár másfél órára, egy hotellobbi - miért ne?
Vágólapra másolva!
Akár ingyenes, akár pro változatban fut, nagyon sok üzleti alkalmazás segíti és gyorsítja a vállalkozó életét. Ez egyszerre megmutatja és erősíti, hogy profiltól és iparágtól függetlenül egyre kevésbé helyhez kötött a munkavégzés.
Vágólapra másolva!

A rugalmas munka az új fekete, írtuk januárban – ezzel a neves sorozatra utaló szerény kis viccel csak azt akartuk hangsúlyozni, hogy a trend egyre erősebb. A világ globalizálódik, és ezzel az áll összhangban, hogy az eredményes munka egyre kevésbé függ a kötöttségektől. A munka nem attól lesz jól végzett – sőt még csak fegyelmezettebb sem –, ha az ember csak pisilni hagyja el az íróasztalát.

Tableten a világ, így az iroda is Forrás: Adobe

Stephen Molloy, egy ausztrál appspecialista mintegy 40 sikeres alkalmazást fejlesztett kifejezetten abból a célból, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjon dolgozni. Az iPhone-ja az egyetlen munkaeszköze, és amikor egy hónap alatt szó szerint körbeutazza a Földet, akkor sem áll le a professzionális élete, hiszen

kéznél van az irodája. Pontosabban a zsebében.

Az Entrepreneur szerint erre bármelyikünk képes, és egyre több is az olyan vállalkozó, aki masszívan kihasználja az appok támogatását.

Rohammal veszi a pénzügyi kanyart a fintechszektor, olykor havonta bonyolít milliárdos forgalmat a Venmo, a Google Wallet és az Apple Pay

egyre közelebb kerül a mindennapos használathoz.

A Gmailhez tartozó Hangouts, a minden kistini telefonján megtalálható Viber, az Imo és a Glide segítségével Timbuktutól Kamcsatkáig meg lehet szervezni a konferenciavideós megbeszéléseket.

Munkahely akár másfél órára, egy hotellobbi - miért ne? Forrás: Kisgyörgy Éva

Épp a függetlenségért lett vállalkozó

Ne felejtsük el, jut a cikk pofonegyszerű következtetésre, a vállalkozói életforma egyik legjobb része éppen az, hogy

az ember maga időzíti a meetingeket és az üzleti utakat,

ahogy a munkaóráit és az eszközeit is. Az alkalmazásokkal egyre inkább igaz, hogy nem számít a helyszín, strandról és kávézóból épp úgy el lehet végezni a feladatot, mint egy hotel lobbijából. Ráadásul az appok nemcsak a fizikai kötöttségeket szüntetik meg, de az asszisztenciát is átveszik. Azt adják, amit eddig a kollégák –

kivéve persze a csapatszellemet.

Néhány négyzetcentiméter

A távmunkával szemben még mindig

meglehetősen elutasító a magyar munkáltatók többsége.

Pedig jön és teret foglal az a nemzedék, amelyiknek ez már lételeme. A Z generációnak ugyanúgy alapvető igénye a rugalmas munkavégzés, mint a nagyszüleik generációjának a monogám munkakapcsolat. Nekik az adott biztonságérzetet, ha nyugdíjig csak vész esetén váltottak állást, a most a munkapiacra berobbanó huszonéveseknek pedig az a néhány négyzetcentiméter, amennyit a telefonjuk monitora kiszakít a térből. Feltéve, hogy tele van pakolva okosabbnál okosabb alkalmazásokkal. Amelyek egyre árnyaltabban támogatják a gyors és hatékony munkavégzést.

Szavazzon!

Kedvet kapott ahhoz, hogy letöltsön néhány üzleti alkalmazást?