Ezer milliárdért vettek állampapírt a magyarok

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy fizetési eszköz FOTÓ FOTÓTÉMA HASZNÁLATI TÁRGY húszezer forintos bankjegy papírpénz pénz TÁRGY tárgyfotó
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
Vágólapra másolva!
Az év eleje óta több mint ezer milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapírok állománya. Az Államadósság Kezelő Központ szerint az államháztartás helyzete stabil.
Vágólapra másolva!

Július végére 1024,4 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírok állománya, amely csaknem 30 százalékos növekedés az év eleje óta - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Júliusban plusz 64,8 milliárd

Az év első hét hónapjában a júliusi 64,8 milliárd forinttal összesen 4541,7 milliárd forintra nőtt a belföldi kisbefektetők számára értékesített forint állampapírok teljes mennyisége.

1024,4 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírok állománya Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A devizaadósság 1231 milliárd forinttal csökkent döntően a lakosság befektetéseiből megvalósított törlesztéssel. Az ÁKK közlése szerint

Az euróban jegyzett államkötvényekkel együtt 4828 milliárd forint volt a lakossági állampapírok állománya. A kamatozó kincstárjegyek állománya 34,4 milliárd forinttal nőtt júliusban, a hónap végén 2315,5 milliárd forintot ért el.