Nagy bejelentést tett a Ford-vezér

President and CEO of Ford Motor Co.
LAS VEGAS, NV - JANUARY 06: President and CEO of Ford Motor Co. Mark Fields delivers a keynote address at the 2015 International CES at The Venetian Las Vegas on January 6, 2015 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már tömegjárműként forgalmaznák a vezető nélküli autót 2021-re a Ford vezérigazgatója, Mark Fields keddi bejelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Mark Fields reményei szerint a Ford átveszi az ilyen típusú autók gyártásában a vezető szerepet a világpiacon. Az autót – amelyben nem lesz sem gáz-, sem fékpedál, sem kormány – a vezető nélküli taxiszolgáltatásokban alkalmazhatják majd. Fields utalt arra is, hogy a Fordnál arra számítanak: a taxis piacot az ilyen szolgáltatások uralják majd a következő évtizedben.

– jelentette ki.

Az autómárka ezzel a szintén a vezető nélküli autók gyártásába befektető Google, az Apple és a BMW konkurense lesz.

Az óriáscég egyúttal újabb beruházásokat jelentett be: befektet a Baidu kínai internetes keresőportálba, és megduplázza tevékenységét a Szilícium-völgyben.

A cégvezető az év elején az Origónak adott interjújában már beszélt arról, hogy az idén 113 éves vállalatnál

hogyan tolódik el a hangsúly az autógyártásról a mobilitás felé,

illetve mennyi lehetőséget látnak a technológia fejlődésében. Szót ejtett továbbá arról is, milyen sokrétűen könnyítheti meg az életünket a sofőr nélküli digitális autó.