Figyelmeztetett a jegybank: piacfelügyeleti eljárás indult

bejárat EGYÉB TÁRGY egyenruha ÉPÜLET épületfotó felirat Foglalkozás FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA irodaház Krisztina Plaza Magyar Nemzeti Bank névtábla ÖLTÖZÉK rendőr SZEMÉLY TÁRGY utcanévtábla Ügyfélszolgálat
Budapest, 2016. április 20. Két rendőr áll a Krisztina Plaza épüle ekőtt a főváros I. kerületében, a Krisztina körúton, a Magyar Nemzeti Bank Ügyfélszolgálata bejáratának közelében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Excellent Partnership Hungary Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál .
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) témában kiadott közleménye szerint hivatalból indított

piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű Excellent Partnership Hungary Kft. társaság tevékenységének áttekintésére.

Ennek keretében azt kívánják megállapítani, hogy a társaság végez-e vagy végzett-e – rendszeres gazdasági tevékenysége keretében – az MNB-nek történt bejelentés nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Az Excellent Partnership Hungary Kft. nem szerepel a jegybank vonatkozó nyilvántartásában, így

jegybanki engedélyhez, bejelentéshez kötött tevékenységre nem (volt) jogosult.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a társaság nagyrészt az FxNet és ETX Capital márkanév alatt tevékenységet végző szolgáltatók részére toboroz befektetőket. A jegybank ma közzétett végzésében – az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve − azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az Excellent Partnership Hungary Kft. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján - áll a közleményben.