Milliárdokat fektetnek be Felsőzsolcán

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy fizetési eszköz FOTÓ FOTÓTÉMA HASZNÁLATI TÁRGY húszezer forintos bankjegy papírpénz pénz TÁRGY tárgyfotó
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
Vágólapra másolva!
A francia tulajdonban lévő SICTA cégcsoport átadta új, 1500 négyzetméteres irodaépületét, valamint raktárbázisát Felsőzsolcán, közölte a cég. A beruházások összértéke 1,2 milliárd forint. Az autóipari beszállító bejelentette, hogy az elkövetkezendő négy évben a gyártó területének és gyártási kapacitásának további növelése érdekében 3,7 milliárd forint értékű beruházást kíván végrehajtani a városban, az év végéig pedig újabb 50 fő felvételét tervezik.
Vágólapra másolva!

A felsőzsolcai új beruházást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Jean-Marc Puppi, Franciaország magyarországi nagykövetségének gazdasági tanácsadója, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere, André d’Alès, a SICTA cégcsoport elnöke és Jean Francois Arondel, a SICTA Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A magyar kormány olyan gazdaságpolitikát követ, amely több oldalról is támogatja a termelővállalatok fejlődését,

mondta Varga Mihály, aki szerint a hazai iparstratégia, az Irinyi Terv legfontosabb célkitűzése a magasabb hozzáadott értékű termelés részarányának emelése.

Mercedestől a Porschéig

Az 1986-ban alapított SICTA csoport a világ egyik vezető autóipari beszállítója a turbófeltöltő-gyártás területén,

partnerei között tudhatja többek között a Mercedes, a BMW, az Audi és a Porsche márkák gyártóit,

közölte a vállalat. A cégcsoport három kontinens összesen négy országában van jelen: Franciaországban, Bulgáriában, Magyarországon és Kínában. Mint azt közleményükben írják, fő tevékenységük közé tartozik a turbókompresszor-házak gravitációs öntése és megmunkálása.

A SICTA csoport összesen 30 millió eurót, azaz

mintegy 7,5 milliárd forintot fektetett be eddig a felsőzsolcai üzembe,

ahol jelenleg több mint 350 főt alkalmaznak, ebből 60 diplomás munkavállalót.

Miért Felsőzsolca?

„Azért döntöttünk a 2000 évek közepén Magyarország, ezen belül Felsőzsolca mellett, mert itt befektetőbarát a politika és az adókörnyezet, együttműködő és támogató a központi és a helyi kormányzat, valamint kiválóan képzett és elkötelezett a magyar munkaerő. A régió, így Felsőzsolca mellett szólt továbbá a Miskolci Egyetem közelsége is” – mondta el André d’Alès, a cégcsoport elnöke.