Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Superman reggelei

Superman Szupermen
Csak elhatározás kérdése
Vágólapra másolva!
Ön hogy kezdi a napját? Átrepül a város felett, vagy kávétól kávéig kóvályog vert zombiseregként?
Vágólapra másolva!

Gyors válasz 4-5 sürgős e-mailre munka előtt, egy pörgős beköszönés a közösségi médiába, tízóraikenegetés, kutyaséta, macskaügyek, és míg a gyerekek bekötik a cipőjüket, villámtempóban végig is szaladtunk velük néhány témán nyelvtanból és matematikából - és indulás. Erre a rémisztő kapkodásra mindennap annyi mentséget tudunk felsorolni, amennyihez épp kedvünk van.

Csak elhatározás kérdése Forrás: Pro Video

Még ha szívjuk is a fogunkat, tudjuk, a reggeli rutinon csak komoly erőfeszítéssel tudunk változtatni. Pedig ha erre egyszer elszánjuk magunkat,

az egész napunk produktívabb lesz.

Igaz, minden módosítás alapja, hogy kicsit korábban kell felkelnünk. A jó hír, hogy ez csak addig nehéz, amíg beáll a rendszer. Cserébe viszont kialvatlan zombiból rövid idő alatt Szupermenné változunk.

Alvás deluxe

Az egyre elfoglaltabb ember az alvásidejét kezdi nyirbálni elsőnek azért, hogy plusz órákat nyerjen. Hosszú távon azonban éppen így ássa alá a saját munkabeosztását, hogy az egészségről ne is beszéljünk. Az elegendő alvás ma tényleg luxuscikk. Meg az első lépés a rendezettebb reggelekhez.

Arianna Huffington, az egyik legbefolyásosabb asszony a médiában, mellette az éltető alvás nagykövete Forrás: AFP

Megvár a Facebook

Nem dől össze a világ, ha a napunk első órájából kimarad az online kommunikáció. Az okostelefonunkon csupa olyasmit találunk, ami

reaktív üzemmódba tesz –

lájkolunk, kommentelünk, posztolunk, válaszolunk – a proaktív helyett. Minden levél, minden státusz valaki más napirendje, amivel valójában a sajátunkat késleltetjük.

Nem, ne ez legyen az első dolga Forrás: Getty Images/iStockphoto/Monkeybusinessimages

Ima vagy meditáció

Ezt szükségtelen is volna túlrészletezni. „Légy hálás mindenért.” Akinek ez nehéz, kezdje azzal, hogy megszámolja az áldást az életében. Meg fog lepődni.

Sport

A reggeli 30 perces futáshoz, mi tagadás, a legtöbbünknek nagyon korán, általában hat előtt kell felkelni. Érthető, ha ez áldozat, de például tornázni otthon is lehet.

Már 10 perc mozgásnak megvan az áldásos hatása,

arról nem is beszélve, hogy nagyon rövid idő alatt még nagyobb mozgásigényt generál. Annyi a dolgunk, hogy ne lógjuk el. Nem, „jó, de csak ma kivételesen” sem.

Megéri korábban kelni hozzá Forrás: Thinkstock

Hidegzuhany

Vagy legalábbis skót-: ha a tisztálkodás legvégén hidegre váltunk, a miniatűr szaunahatás kellőképpen sokkolja a vérkeringést és az anyagcserét.

A módszer megszokhatatlan –

nem, nem lesz könnyebb idővel –, de erősebbé és ellenállóbbá tesz, a szezonális kis kórokat simán meg lehet így úszni.

Reggeli

Van, aki a fehérjére esküszik, mert a legnehezebben felszívódó tápanyagfajta, ezért így egy ideig nyugtunk lesz a gyomrunk jelzéseitől. Más iskolák szerint éppen emiatt maradjunk a könnyed gyümölcsreggelinél, abból legalább annyit eszünk, amennyihez csak kedvünk van. Bárhogy is, szakítson rá időt. Azt fejezi ki vele, hogy

megbecsüli az egészségét.

Amit szuperelfoglalt emberként biztosan megérdemel.

(Via)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről